Városlista
2023. december 6, szerda - Miklós

Hírek

2019. Április 30. 12:59, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

25 éves a Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete

25 éves a Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete

Megalakulásának 25. évfordulóját április 25-én a Tinódi Házban ünnepelte a Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete.

A rendezvényen az együtt töltött hosszú idő legszebb mozzanatait és boldog pillanatait idézték fel közösen a civil szervezet vezetői, illetve tagjai.

- 1993-ban 20 fővel, klub formájában alakult meg a helyi szépkorúak szervezett közössége, egy esztendővel később pedig már egyesületi formában működött az tovább - idézte fel a kezdeteket köszöntőjében az elnöki tisztséget 2001 óta betöltő Bakonyi Károlyné. - Az indulástól kezdve az volt a cél, hogy a városban élő idősebb korosztály tagjainak az érdeklődési körüknek megfelelő programokat kínáljunk. Az elmúlt negyedszázadban ezt különféle témákban rendszeresen tartott ismeretterjesztő előadások, egészségvédelmi felvilágosítások és szűrések, kirándulások, gyalog- és kerékpáros túrák, séták, irodalmi műsorok, valamint sportos tevékenységek szervezésével biztosítottuk. Örömömre szolgál az, hogy időről időre mindig tudunk valami olyat adni, ami érdekes és sok résztvevőt vonz. A kétheti összejöveteleken és az éves közgyűléseken általában hatvanan, hetvenen vagyunk. A legnépszerűbbek természetesen a mulatságok - többek között a pótszilveszterek, a karácsonyi összejövetelek, a farsangok, a közös névnapok -, melyekre még ennél is többen jönnek el. Büszke vagyok arra, hogy közösségünk ma már 120 tagot számlál.
A Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének régóta működő kultúrcsoportja a „Gyöngykoszorú” nevet viseli és a város kulturális-művészeti-szórakoztató programjainak színesítéséből alaposan kiveszi a részét. Azonban nemcsak a helybeli, hanem a kistérség és a dél-dunántúli régió településein való fellépéseikkel is rendre hatalmas sikert aratnak a daloló, táncoló, verset szavaló, valamint történeteket is szívesen mondó szépkorúak.
Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével dr. Horváth Marcell, a Tolna Megyei Nyugdíjas Szervezetek Érdekszövetségének elnöke, aki arról beszélt, hogy nagyon eredményesen tevékenykedik a városban élő, társaságra vágyó időseket összefogó civil szervezet, mely a szomszédos megyék - Somogy és Baranya - városaiban, valamint falvaiban működő nyugdíjas klubok közül többel is aktív kapcsolatot tart fenn és ápol.
Szabó Loránd polgármester a település képviselő-testületének nevében köszöntötte a jubileum alkalmából az egyesület tagságát és Kiss Béla alpolgármesterrel, valamint Tóth Gyula civil tanácsnokkal közösen ajándékként átadta azokat a jegyeket, melyek Szily Nóra pszichológusnak a Tinódi Házban május 22-én megrendezésre kerülő „Önismerettől az elégedett életig” című előadására ingyenes belépést tesznek lehetővé.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 05. 08:31, kedd | Helyi

XVIII. Karácsonyi Kupa karateversenyt rendeztek Dombóváron

A XVIII. Karácsonyi Kupát rendezte meg a Dombóvári Karatesuli a Szuhay Sportcentrumban szombaton.

2023. December 04. 16:16, hétfő | Helyi

Beszélgetés Fekete Istvánról

Az MTVA televízió M5 csatornájának meghívásának tett eleget Bodó Imre múzeumalapító, elnök és Horváth Tibor, az ajkai Irodalmi Társaság elnöke.

2023. December 04. 10:15, hétfő | Helyi

Dombóvárra is megérkezik az „igazi” Mikulás

Jótékonysági felhívás!

2023. December 04. 08:43, hétfő | Helyi

Dombóvári csapat siker a labdarúgás-történeti országos versenyen

2023. november 28-én kedden az FTC Groupama Arénájának impozáns kulisszái között tartották a II. Fülöp Márton Labdarúgás-történeti Országos Verseny döntőjét.