Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Április 30. 12:59, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

25 éves a Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete

25 éves a Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete

Megalakulásának 25. évfordulóját április 25-én a Tinódi Házban ünnepelte a Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete.

A rendezvényen az együtt töltött hosszú idő legszebb mozzanatait és boldog pillanatait idézték fel közösen a civil szervezet vezetői, illetve tagjai.

- 1993-ban 20 fővel, klub formájában alakult meg a helyi szépkorúak szervezett közössége, egy esztendővel később pedig már egyesületi formában működött az tovább - idézte fel a kezdeteket köszöntőjében az elnöki tisztséget 2001 óta betöltő Bakonyi Károlyné. - Az indulástól kezdve az volt a cél, hogy a városban élő idősebb korosztály tagjainak az érdeklődési körüknek megfelelő programokat kínáljunk. Az elmúlt negyedszázadban ezt különféle témákban rendszeresen tartott ismeretterjesztő előadások, egészségvédelmi felvilágosítások és szűrések, kirándulások, gyalog- és kerékpáros túrák, séták, irodalmi műsorok, valamint sportos tevékenységek szervezésével biztosítottuk. Örömömre szolgál az, hogy időről időre mindig tudunk valami olyat adni, ami érdekes és sok résztvevőt vonz. A kétheti összejöveteleken és az éves közgyűléseken általában hatvanan, hetvenen vagyunk. A legnépszerűbbek természetesen a mulatságok - többek között a pótszilveszterek, a karácsonyi összejövetelek, a farsangok, a közös névnapok -, melyekre még ennél is többen jönnek el. Büszke vagyok arra, hogy közösségünk ma már 120 tagot számlál.
A Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének régóta működő kultúrcsoportja a „Gyöngykoszorú” nevet viseli és a város kulturális-művészeti-szórakoztató programjainak színesítéséből alaposan kiveszi a részét. Azonban nemcsak a helybeli, hanem a kistérség és a dél-dunántúli régió településein való fellépéseikkel is rendre hatalmas sikert aratnak a daloló, táncoló, verset szavaló, valamint történeteket is szívesen mondó szépkorúak.
Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével dr. Horváth Marcell, a Tolna Megyei Nyugdíjas Szervezetek Érdekszövetségének elnöke, aki arról beszélt, hogy nagyon eredményesen tevékenykedik a városban élő, társaságra vágyó időseket összefogó civil szervezet, mely a szomszédos megyék - Somogy és Baranya - városaiban, valamint falvaiban működő nyugdíjas klubok közül többel is aktív kapcsolatot tart fenn és ápol.
Szabó Loránd polgármester a település képviselő-testületének nevében köszöntötte a jubileum alkalmából az egyesület tagságát és Kiss Béla alpolgármesterrel, valamint Tóth Gyula civil tanácsnokkal közösen ajándékként átadta azokat a jegyeket, melyek Szily Nóra pszichológusnak a Tinódi Házban május 22-én megrendezésre kerülő „Önismerettől az elégedett életig” című előadására ingyenes belépést tesznek lehetővé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.