Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Február 17. 11:23, vasárnap | Helyi
Forrás: Dr. Kriston Vízi József

A dombóvári gimnázium centenáriumi felhívása egykori diákjaihoz

A dombóvári gimnázium centenáriumi felhívása egykori diákjaihoz

Az Illyés Gyula (korábban: Herceg Esterházy Miklós Nádor és Gőgös Ignác) Gimnázium ebben a tanévben ünnepli megalapításának 100. évfordulóját.

A jeles jubileum alkalmából a tavasz folyamán kétnapos rendezvényt szervezünk.

2013. április 26-án, pénteken DIÁKNAPot szervezünk tanulóink számára, mely a rendezvény hagyományos elemein túl (pl. diákigazgató bevonulása), új tartalmakkal bővül. A gimnazisták CENTENÁRIUMI KONFERENCIÁN vehetnek részt, melyre ELŐADÓKnak iskolánk neves, szakmájukban elismertséget szerzett ÖREGDIÁKJAIt hívjuk meg.

Ezen a napon kerül sor az iskolatörténeti kiállítás megnyitására, valamint egy időkapszula földbe helyezésére, amely a jövő gimnazistáinak rejt majd évtizedekre üzeneteket.
Április 27-én, szombaton kerül sor a jubileumi gálára. Délelőtt 10 órától rendezzük meg a centenáriumi ünnepi műsort a Művelődési Házban. A gimnázium főbejáratánál elhelyezett centenáriumi emléktáblát 14 órakor avatjuk fel. Ezt követően kerül majd sor az évforduló alkalmából megjelentetett évkönyv bemutatójára, majd az osztálytalálkozókra.

A centenáriumi rendezvények kapcsán a következő kéréssel fordulunk iskolánk egykori diákjai felé:
• Aki rendelkezik olyan gimnáziumi relikviával (gimnáziumi viselet, iskolai dokumentum, tárgyi emlék), amely gazdagíthatná az iskolatörténeti kiállítást, azt arra kérjük, hogy jelentkezzen iskolánkban, vagy a Dombóvári Helytörténeti Múzeumban (7200 Dombóvár, Szabadság u. 16., tel: 20/286 79 59; e-mail: muzeum.dombovar@gmail.com )
• Az Évkönyv megjelentetése csak úgy lehetséges számunkra, ha az igénylők előzetesen befizetik a könyv árát április 15-ig, ezért arra kérjük jelenlegi és egykori diákjainkat, hogy vásárlási szándékukat jelezzék március 15-ig. A kiadás támogatásához várjuk az egyedi megrendeléseken túl a nagyobb anyagi felajánlásokat is. A felajánlásokért reklámlehetőséget biztosítunk az évkönyvben. A kötet várható megjelenési ára: 2.500-3.000,- Ft.
• Felkérjük egykori diákjainkat, hogy az esedékes osztálytalálkozóikat a centenáriumi ünnepség napján (április 27., szombat) tartsák meg. Erről előzetes jelzést várunk.

Segítő támogatásukat előre is tisztelettel köszönjük!
Iskolánk elérhetőségei: 7200, Dombóvár, Bajcsy-Zsilinszky utca 2., 74/466-336, 0620/940-53-66 illyes.dombovar@gmail.com Kapcsolattartó: Gyarmati Gyöngyi igazgatóhelyettes

Az Illyés Gyula Gimnázium tantestülete és tanulóifjúsága

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.