Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Október 02. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

A dombóvári időseket ünnepelték

A dombóvári időseket ünnepelték

Az idősek világnapja alkalmából köszöntötte a város éltes korú polgárait Kiss Béla alpolgármester a Tinódi Ház színháztermében szeptember 29-én.

Köszöntőjében kiemelte, ez a nap a szépkorúakért van, róluk szól, éreztetnünk kell velük mindig, de különösen ezen a napon, hogy milyen fontosak nekünk – tette hozzá.

Hivatalosan október 1-jét nyilvánította az ENSZ az idősek világnapjává még 1991-ben. Dombóvár egész évben nagy hangsúlyt fektet a nyugdíjasok megbecsülésére. Számtalan rendezvénnyel igyekeznek tartalmasabbá tenni az éltes korú városlakók életét a hétköznapokon is, így például havonta zenés-táncos mulatság várja őket, az idősek karácsonyát is minden évben megtartja a Tolna megyei település és mindemellett a szépkorúakat várja az Éltes kávézó is.

Az alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy újdonságként már jelentkezhetnek az eNagyi tanfolyamra azok az idősek, akik ugyan rendelkeznek okostelefonnal, de szeretnék magabiztosabban használni készüléküket. A kurzust az Éltes kávézóban tartanák péntekenként 11 órától 6 héten keresztül.

A világnap alkalmából megtartott köszöntő sztárvendégei Endrődi Éva és Csuti Csaba voltak, akik a Muzsika Tv-ből ismert zenés műsorukkal szórakoztatták a közönséget

Címkék: idősek napja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.