Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2020. Március 18. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

A Dombóvári Szent Lukács Kórházzal kapcsolatos közlemény

A Dombóvári Szent Lukács Kórházzal kapcsolatos közlemény

A Dombóvári Szent Lukács Kórházban a COVID-19 vírus járvány miatt elrendelt rendkívüli intézkedésekről szóló közlemény:

2020. március 16. napjától a Dombóvári Szent Lukács Kórházban az elektív, tervezhető ellátások (fekvő, egynapos szakellátás, újabb rehabilitációs ellátások) a Magyarországon fennálló járványügyi helyzetre tekintettel és a kormányzati intézkedések végrehajtásának részeként szünetelnek.

Az akut ellátást igénylő sürgős esetek és a súlyos egészségkárosodás veszélye miatt nem halasztható betegellátások továbbra is folyamatosan történnek. A jelenleg folyamatban lévő rehabilitációs ellátások megtörténnek, azonban új betegfelvétel kizárólag aktív kórházi osztályról történő átadással történik, a korai rehabilitáció részeként, az elérhető legjobb állapot elérése céljából.

A járóbeteg ellátásban az általunk működtetett rendelőintézetekben a sürgős illetve tartós egészségkárosodás potenciális veszélyének kitett betegek ellátását végezzük, egyéb járóbeteg ellátások további intézkedésig felfüggesztésre kerülnek. A sürgősségi járóbeteg ellátást elsősorban a dombóvári rendelőintézetben biztosítjuk. Tamási rendelőintézetben a járóbeteg szakellátások többsége nem vagy korlátozottan lesz elérhető. Az előjegyzett betegek értesítése folyamatosan történik.

Kérjük a betegeket, hogy szükség esetén telefonon vegyék igénybe a szakorvosi tanácsadásokat.

A diagnosztikák területén laborvizsgálatra, röntgen, ultrahang vizsgálatra csak sürgősség fennállása valamint tartós egészségkárosodást okozó betegség vagy állapot esetén van lehetőség.

A szűrővizsgálatok, kontroll vizsgálatok, tervezhető kivizsgálások, gondozási tevékenységek szünetelnek, kivéve, ha elmaradásuk állapotromláshoz vagy egészségkárosodáshoz vezetne.

Azon betegeink, akik kontroll vizsgálat céljából vagy szakorvosi javaslat lejárta miatt mennének a szakrendelésekre, halasszák el azt, mivel a hazánkban a COVID-19 vírus járvány okán kihirdetett vészhelyzet miatt a módosított 32/2004.(IV.26) ESZCSM rendelet alapján emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre, gyógyászati segédeszközökre kiadott szakorvosi javaslatok érvényben maradnak a vészhelyzet megszűnését követő 90 napig.

A diagnosztikus vizsgálatok leletei az EESZT felületén elérhetők, ezért kérjük a leletkiadás személyes átvételének mellőzését.

A járóbeteg szakellátás igénybevételnek lehetőségeit külön táblázat tartalmazza:

Szakrendelések működési rendje a Dombóvári Szent Lukács Kórház telephelyein

A munkaidőben elérhető sürgősségi szakellátások mellett ügyeletben a kórházunkban biztosítható ellátások egykapus rendszerben, sürgősségi fogadóhelyünkön történnek. Koronavírus fertőzés gyanúja esetén az érintett beteget a területileg illetékesinfektológiai osztályra történő szállításáig elkülönítjük.

A beteglátogatás a kórházban szünetel. Beteget csak az egészségügyi törvényben meghatározottak szerint lehet látogatni, kiemelten a súlyos életveszélyes állapotban lévő betegeket. A látogatás azonban csak azoknak a közvetlen hozzátartozóknak engedélyezett, akik járványügyi szempontból minden tekintetben tünetmentesek. Nekik is be kell tartaniuk a járványügyi szabályokat, védő felszerelést kell viselniük.

A látogatási tilalom idején az otthonról hozott csomagok, élelmiszerek 2020 március 18-tól kezdődően csak központi átadást követően kerülhetnek a betegekhez. A csomagok leadása az intézmény belső főportáján történik munkanapokon 11-13 óráig, hétvégén és egyéb munkaszüneti napokon 10-13 óráig. A leadott csomag tartalmáról az átadáskor leltár készül. A csomag nem tartalmazhat romlandó élelmiszert, élvezeti szert és egyéb értéket (pl. pénzt, nemesfémet stb.). Az átadott csomagra kívülről jól látható helyen és olvashatóan kerüljön feltüntetésre a csomag címzettje és az őt ellátó osztály neve. A csomagok beteghez történő eljuttatásáról az intézmény munkatársai 13 óra után gondoskodnak.

Kórházunk minden munkatársa nevében kérem segítő együttműködésüket és megértésüket valamennyiünk egészségének megóvása érdekében bevezetett korlátozások gyakorlati alkalmazása során.

Dombóvár, 2020. március 17.

Dr. Kerekes László
főigazgató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.