Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2017. Október 30. 13:49, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyalogosok, a kerékpárosok és a járművezetők biztonságára is kiemelt figyelmet szentelnek a Tolna megyei rendőrök

A gyalogosok, a kerékpárosok és a járművezetők biztonságára is kiemelt figyelmet szentelnek a Tolna megyei rendőrök

A 2017. október 16-a és december 8-a között tartó baleset-megelőzési országos akcióhoz Tolna megye is csatlakozott.

A „Látni és látszani” kampány idén a társadalmi felelősségvállalás szerepét helyezi középpontba. Az Európai Unió tagállamainak közös célja, hogy töredékére csökkentsék a közlekedési balesetekben elhunytak számát. A 2017. október 16-a és december 8-a között tartó baleset-megelőzési országos akcióhoz Tolna megye is csatlakozott.

A „Látni és látszani” kampány keretében 2017. október 26-án a szekszárdi Mustármag Családi Napközi bölcsődéjében jártak a baleset-megelőzési szakemberek, ahol játékos foglalkozást tartott Bótáné Kiss Gabriella r. alezredes, a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szakembere. A rendőr a közlekedési szabályokról is beszélgetett a gyerekekkel, külön kitérve arra, milyen fontos az, hogy amikor gyalogosan, vagy kerékpárral közlekednek, láthatóak és könnyen észlelhetőek legyenek. Az egyenruhás minden kisgyereknek egy-egy láthatósági mellényt adott ajándékba.

Ugyanezen a napon a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság egyenruhásai a késő délutáni órákban Tolna megye határában ellenőrizték a kerékpárok, a személygépjárművek, a motorkerékpárok láthatóságért felelős alkatrészeit és a szélvédőt. A szabályos és biztonságos közlekedés jegyében a megállított gyalogosok, kerékpárosok és járművezetők láthatósági mellényt, kerékpáros lámpa-szettet, valamint fényvisszaverős karpántot kaptak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 15:59, vasárnap | Helyi

Középiskolások Buzánszky Jenő Emléktornája Dombóváron

A Buzánszky Jenő Sportkomplexum 2022-ben átadott műfüves pályáján ismét megrendezésre került a legendás dombóvári futballista tiszteletére a középiskolások tornája.

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.