Városlista
2021. június 15, kedd - Jolán

Hírek

2011. Július 18. 14:41, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

A HIV-gyógyszerek a megelőzésben is segíthetnek

A HIV-gyógyszerek a megelőzésben is segíthetnek

Afrikában a közelmúltban két tanulmány is arra a következtetésre jutott, hogy azok a gyógyszerek, amelyeket a HIV-fertőzött betegek kezelésére használnak, a megelőzésben is segíthetnek.

Ez egy rendkívül fontos tudományos áttörés, amely hatalmas előrelépést jelenthet az AIDS elleni küzdelemben - mondta Michel Sidibe, az UNAIDS nevű program vezetője. A WHO képviselői is csatlakoztak ehhez a véleményhez: a tanulmány szerintük is hatalmas hatással lehet a HIV fertőzés megfékezésére - írja a BBC.

A kísérletek mindkét tanulmány esetében hasonlóan zajlottak: egészséges embereknek kellett napi rendszerességgel HIV elleni szereket szedniük. Az eredmények is szinte azonosan alakultak mindkét kutatás során: a szer az egyik tanulmány szerint 62, a másik szerint pedig 63 százalékkal csökkenti a vírussal való megfertőződés esélyét.

A szakértők szerint is nagy előrelépést jelentenek az eredmények, ugyanakkor felhívják az emberek figyelmét arra is, hogy a HIV/AIDS megelőzésének továbbra is az óvszerhasználat a legmegbízhatóbb módja.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tanulmány

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 15. 06:21, kedd | Belföld

A tavaly nyári szinthez közelít a szennyvizekben a koronavírus-koncentráció

Az elmúlt héten országos átlagban enyhe csökkenést mutatott a szennyvízben mért koronavírus örökítőanyagának mennyisége, szintje közelít a tavaly nyári értékhez - közölte a koronavirus.gov.hu internetes oldal hétfőn.

2021. Június 15. 05:00, kedd | Belföld

33 millió forintos rablást derítettek fel a rendőrök - VIDEÓ

Egy 33 millió forintos rablást derítettek fel a fővárosi nyomozók, a símaszkos támadók a dolgozóknak szánt fizetést vették el a cégvezetőtől tavaly decemberben

2021. Június 14. 17:00, hétfő | Belföld

Sikeresen zárult a 2021-es tanév

Kedden véget ér a tanítási év és kezdődik az iskolákban a vakáció.

2021. Június 14. 16:09, hétfő | Belföld

Hatmilliárd forintnyi adót csalt el egy bűnbanda

Hatmilliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek egy alumíniummal kereskedő bűnszervezet, amelynek tagjait nemrég fogták el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói - tájékoztatta a NAV hétfőn az MTI-t.