Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2023. Június 14. 15:50, szerda | Helyi

A hónap műtárgya – Fekete István Múzeum

A hónap műtárgya – Fekete István Múzeum

A júniusi hónap műtárgyának egy göllei képes-levelezőlapot választottunk, melyet 1899. május 24-én adott postára Fekete István édesanyja, Sipos Anna.

Többször hírt adtunk róla, hogy Fekete István író édesapja, Árpád Dombóváron született. A nagyapa, Antal (1835) uradalmi építész, testvére, György (1839) pedig gazdatisztként szolgált a Dőry birtokon. Mindketten Tevelen születtek.

A júniusi hónap műtárgyának egy göllei képes-levelezőlapot választottunk, melyet 1899. május 24-én adott postára Fekete István édesanyja, Sipos Anna. A lapot Pavlicsek Leónénak, sz. Fekete Gabriellának címezte, aki Fekete György gazdatiszt leánya volt. Férje, Pavlicsek Leó Tüskében szintén gazdatisztként szolgált. Azt is tudjuk, hogy Fekete István író is járt Tüskében, vadászott is az ottani birtokon. Ezen alkalommal fénykép is készült, melyet a múzeumban őrzünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 20. 08:18, kedd | Helyi

IX. Pálinkaverseny Nakon

A naki Önkormányzat az idei évben is meghirdette a hagyományos pálinkamustrát a naki és a településhez kötődő gazdák számára.

2024. Február 19. 11:04, hétfő | Helyi

Lakossági tájékoztató kárt okozó vad elejtéséről

Dombóvár belterületén az önkormányzat szervezésében fegyvertartási engedéllyel és érvényes vadászjeggyel rendelkező személyek segítségével kárt okozó vad (róka) elejtése várható.

2024. Február 16. 14:35, péntek | Helyi

A kábítószer-ellenes kortárs képzések már mindhárom dombóvári középiskolában elérhetők

A Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum megtartotta rendes ülését február 15-én.

2024. Február 15. 13:14, csütörtök | Helyi

Közösségi teret hoznak létre Kocsolán és Gyulajon

Közösségi teret alakítanak ki a Tolna vármegyei Kocsolán és Gyulajon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásával.