Városlista
2021. június 12, szombat - Villő

Hírek

2021. Március 16. 16:14, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hosszú hétvége tűzoltó eseményei Tolna megyében

A hosszú hétvége tűzoltó eseményei Tolna megyében

Öt tűzeset és nyolc műszaki mentés adott munkát megyénk tűzoltóinak a hosszú hétvégén.

Jelentősebb tűzesetek:
Péntek délután egy családi ház padlásán, a támasztó gerendára felfogatott villamos vezeték az összekötésnél túlhevült és meggyújtotta a mennyezetet, amely körülbelül 10 négyzetméteren égett Kaposszekcsőn, a Rákóczi utcában. A tűzesethez a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a tüzet.

Tamási önkormányzati tűzoltóit riasztották a 65-ös számú főút 63. kilométerszelvényéhez, ahol 200 négyzetméteren szemét égett péntek délután. A tűzoltó raj egy vízsugárral fékezte meg a lángokat.

Iregszemcse külterületérén mintegy 20 négyzetméteren égett a szemét pénteken este. Tamási önkormányzati tűzoltói vonultak a tűzesethez, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Szombat hajnalban egy harminc négyzetméter alapterületű féltetős fatároló tetőszerkezete és az alatta elhelyezett tűzifa égett Kistormáson, a Kossuth utcában, egy családi ház udvarán. A tűzesethez a szekszárdi és paksi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két gyorsbeavatkozó vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Jelentősebb műszaki mentések:
Péntek délelőtt Kölesdre, a 6317-es út kilencedik kilométerszelvényéhez riasztották a szekszárdi hivatásos tűzoltókat egy műszaki mentéshez. Egy oldalára borult személygépjárművet áramtalanították a beavatkozó egységek. A gépkocsit egy mezőgazdasági járművel állították a talpára. A forgalmi akadály megszűnéséig teljes útzár volt érvényben.

Egy drótkötéllel húzták ki a sárból majd kísérték az aszfaltozott útig a gyönki önkéntes tűzoltók, azt a dobozos felépítményű járművet, amely hétfő este egy Sárszentlőrinc, Alsópélpuszta felé tartó földúton ragadt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 12. 08:00, szombat | Helyi

170 millió forintból újul meg a Dombóvárt Hőgyésszel összekötő útszakasz

Idén év végéig több mint 6,5 milliárd forintból valósulnak meg útépítési, -felújítási beruházások Potápi Árpád János választókerületében, Tolna megyében.

2021. Június 10. 09:00, csütörtök | Helyi

Tájékoztatás a gyermekorvosi rendelők nyári rendelési ügyeletéről

Az alábbiakban a gyermekorvosi rendelők nyári rendelési ügyeletéről olvashatnak tájékoztatást:

2021. Június 09. 11:24, szerda | Helyi

Az Illyés Gyula Gimnázium csapata nyerte a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpiát

Tizenhét év után végre sikerült a több dobogós helyezés után, első helyen végzett a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium csapata a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpián az V-VI. korcsoportban.

2021. Június 08. 18:40, kedd | Helyi

Elindult az Eszperantó Enciklopédia magyar nyelvű Wikipédia változata

Jelenleg több, mint 200 kategorizált szócikk érhető el (de a szócikkek száma folyamatosan bővül).