Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Szeptember 30. 19:40, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

A jövő hét végéig még 25 fok körüli maximumok várhatók

A jövő hét végéig még 25 fok körüli maximumok várhatók

A jövő héten változékony idő várható záporokkal; a maximumhőmérséklet jellemzően még több felé 25 fok körül várható, de a hétvégén hidegfront érkezik, s akkor a nyugati területeken már csak 10 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap készített országos, középtávú előrejelzése szerint hétfőn nyugaton több, keleten kevesebb napsütésre lehet számítani. Délelőtt szórványosan, később néhol fordulhat elő záporeső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11-16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21-27 Celsius-fok között várható.
Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, csak néhol bukkan elő a nap. Többfelé várható eső, zápor, helyenként jelentős mennyiségű csapadékkal. A nappali órákban 18-25 fok között alakul a hőmérséklet. Szerdán napos idő várható gomolyfelhőkkel, ugyanakkor északkeleten tartósan borult lesz még az ég, ott eső, zápor is várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-15, a legmagasabb hőmérséklet 19-25 fok között alakul.
Csütörtökön és pénteken napos idő várható gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke csütörtökön 7-13, pénteken 7-12 fok között várható. A maximumok mindkét napon 20-25 fok körül alakulnak.
Szombaton változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A nyugati megyékben viszont már várhatóak záporok. A déli, délnyugati szél élénk, a Dunántúlon helyenként erős lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet viszont még ekkor is 19-25 fok között alakul.
Vasárnap többnyire erősen felhős, borult lesz az ég. Esőre, záporra egyaránt számítani lehet. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, néhol viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-12 fok körül várható. Ugyanakkor a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton már csak 10, keleten pedig 20 fok körül alakulhat – olvasható a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során