Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 04. 07:41, péntek | Belföld
Forrás: ELTE

A leggazdagabb kínaiak fele emigrálni készül

A leggazdagabb kínaiak fele emigrálni készül

Kína leggazdagabb polgárainak csaknem fele a távozást fontolgatja az országból, derült ki egy friss kutatásból.

A Bank of China és a jónevű magazinokat kiadó Hurun Report megrendelésére készült felmérés szerint a 10 millió jüannál (1,6 millió amerikai dollár) nagyobb vagyonnal bíró kínaiak 46 százaléka az emigrálást fontolgatja. Elsősorban az Egyesült Államokat és Kanadát nevezték meg elképzelhető célországként.

A válaszadók 14 százaléka már hozzá is látott a külföldre költözés előkészítéséhez. Sokan azzal indokolták törekvéseiket, hogy jobb oktatást szeretnének gyermekeik számára biztosítani, illetve aggódnak kínai befektetéseik, vagyonuk miatt - írta a Yahoo News.

A válaszadók közel egyharmada arról számolt be, hogy már volt külföldi befektetése, és ezek sokszor az emigráció lehetővé tételét szolgálták. Egyes országok könnyebben adnak letelepedési engedélyt külföldieknek, ha azok nagy összegben beruháznak a helyi gazdaságba, az elmúlt 30 év folyamán pedig sok kínai tett szert akkora vagyonra, amely korábban elképzelhetetlen volt az országban - emlékeztet a Yahoo cikke. Kínában jelenleg 271 dollármilliárdos él a Hurun 2011-es listája szerint, ami a gazdasági válság ellenére is jelentős növekedést mutat az előző évhez képest.

A 18 városban, összesen 980 jómódú kínai megkérdezésével készült felmérésből az is kiderült, hogy a magas infláció, illetve a külföldi befektetések nehézségei is fellelhetőek az elvágyódás hátterében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére