Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Január 18. 09:04, péntek | Helyi
Forrás: MTI

A magyar kultúra napja - Kiállítások, néptánc és versíró pályázat Tolna megyében

A magyar kultúra napja - Kiállítások, néptánc és versíró pályázat Tolna megyében

Dombóváron kiállításokkal, néptáncműsorral és táncházzal ünneplik január 22-én a magyar kultúra napját.

A Dombóvári Helytörténeti Múzeumban nyíló kiállításon többek között Kölcsey Ferenc levelezésének néhány eredeti darabját, valamint a Himnusz kéziratának és Erkel Ferenc kottapéldányának nemes másolatát mutatják be - mondta az MTI-nek dr. Kriston Vízi József, a múzeum vezetője.
A dombóvári művelődési házban a besnyői Szironta együttes csengettyűkoncertje után Orosz Adél szennai textilművész nemez- és selyemképeiből nyílik tárlat. A magyar kultúra napi programot a helyi Kapos táncegyüttes műsora, majd moldvai táncház zárja, ahol a jellegzetes dallamokat húros hangszereken megszólaltató Jam de Strune (Húrlekvár) zenekar játszik.


Bonyhádon a Vörösmarty Mihály Művelődési Ház versíró pályázatot hirdetett a Himnusz megszületésének 190. évfordulója alkalmából; a kiírásra január 22-ig olyan verseket várnak diákoktól, amelyekben szerepel legalább húsz, a Himnuszban megtalálható ige, főnév vagy melléknév. A pályázat eredményét április 11-én, a költészet napján hirdetik ki.
A magyar kultúrát 1989 óta ünneplik január 22-én, a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!