Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2022. Július 29. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

A magyar U18-as kosárlabda válogatottban bizonyíthat Halmai Dániel

A magyar U18-as kosárlabda válogatottban bizonyíthat Halmai Dániel

Óriási lehetőséget kapott városunk fiatal kosárlabdázója, Halmai Dániel, aki a B divíziós Európa bajnokságon bizonyíthatja tehetségét a magyar U18-as válogatott csapat tagjaként.

A Dombóvári Kosárlabda Suliban évek óta kimagasló az utánpótlás nevelés. A hosszú évek munkájának gyümölcse beérni látszik, hiszen ezen a nyáron, az egyesület saját nevelésű játékosai közül többen felhúzhatják magukra a címeres mezt. Fehérvári Csegő az U17/U18-as 3×3-as magyar férfi kosárlabda csapat tagjaként, Halmai Dániel (Kaposvár SI) és Reizinger Máté (Budapesti Honvéd SE) pedig annak a 18 fős keretnek a tagjaként készülhettek fel, akik a „B” divíziós Európa bajnokságon szerepelnek Romániában.

Június 20-án kezdődött a hat hetes edzőtábor sorozat Pécsen. Itt a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központban dolgoztak, majd Sztojan Ivkovics, szövetségi kapitány meghívására Kecskeméten folytatták a munkát. Hatalmas élményben volt részük a fiatal játékosoknak, mivel a közös edzések során, két alkalommal is segíthették a felnőtt, magyar férfi válogatott felkészülését a világbajnoki selejtezőkre.

A magyar U18-as válogatott keret, legelső edzőmérkőzését Horvátországban játszotta, majd az MKOSZ székesfehérvári edzőközpontjában folytatták a közös munkát. A napi két edzés, és heti két edzőmérkőzés során a fiúk komoly fejlődésen mentek keresztül. Lehetőségük volt olyan „A” és „B” divíziós európai csapatok ellen játszani, és győzedelmeskedni, mint Szlovénia, Montenegró, Belgium. A Váradi Kornél szövetségi edző által irányított szakmai stábban nagy büszkeségünkre - a szintén dombóvári -Szőke Balázs is komoly szerepet kapott.

Végül 12 főre szűkült a keret, így a mai napon Halmai Dániel, a nemzeti együttes tagjaként indult az U18-as magyar kosárlabda válogatottal Romániában. A kontinensviadalon a C csoportban Lettország, Portugália, Szlovákia, Svájc, és Románia csapatai ellen játszanak a magyar fiatalok.

Hajrá Dani, Hajrá Szikó, hajrá magyarok!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 16:00, péntek | Helyi

Ízelítő az Adria víz alatti világából

A helyszín Horvátország, Pag sziget Stara Novalja közelében, a sziget északi csúcsa felé.

2022. Augusztus 12. 11:16, péntek | Helyi

Változik a forgalmi rend a vásárok alkalmával

A vásárok alkalmával a biztonságos közlekedés és a lakók védelme érdekében, a Dombóvári Rendőrkapitányság kezdeményezésére, az alábbi forgalmi rend kerül kialakításra.

2022. Augusztus 12. 08:03, péntek | Helyi

Hosszú idő után ismét költ a füleskuvik Dombóváron

Bizonyosságot nyert, hogy hosszú idő után 2.alkalommal ismét füleskuvik költésnek örülhetünk Dombóváron!

2022. Augusztus 11. 08:45, csütörtök | Helyi

A hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

A hónap műtárgya Fekete István író leckekönyve.