Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Március 15. 21:45, csütörtök | Helyi
Forrás: helyi híreink szerkesztője, Sásdi ÁMK

A negyedikesek műsorral tisztelegtek a szabadsághősök előtt

A negyedikesek műsorral tisztelegtek a szabadsághősök előtt

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából adtak ünnepi műsort a Sásdi ÁMK Általános Iskolájának negyedik osztályosai az intézmény március 14-i ünnepségén, majd a mai városi megemlékezésen.

A Dr. Oberling Jánosné és Reith Ágota osztályfőnökök vezetésével begyakorolt műsor technikai és zenei hátterét Pintér Gábor tanító biztosította. Az iskola aulájának dekorálása a Nyáriné Pandur Márta tanárnő vezetésével működő rajzszakkörösöknek és a Dr. Kajdonné Daczi Erika tanítónő szárnyai alatt alkotó 3.b osztályosoknak köszönhető.

A március 14-i tanítási nap végén előadott műsort a negyedikesek megismételték a csütörtöki ünnepnapon. A megemlékezés-sorozat a Rosner Zsolt plébános által celebrált misével vette kezdetét a római katolikus templomban. Az Elek Péter vezényletével működő Sásd Városi Koncert Fúvószenekar térzenéjével felvezetett ünnepségen a diákok irodalmi műsora mellett Székely Szilárd polgármester mondott ünnepi beszédet az általános iskola aulájában. A Hősök terén álló temetőkápolna falán elhelyezett Bedenicz-emléktáblánál a város önkormányzata, a Sásdi Honismereti Szakkör, a Római Katolikus Egyház, az MSZP és a Sásdi ÁMK képviselői helyeztek el koszorúkat.

Helyi híreink szerkesztője, Cserveni Gábor az iskolai ünnepségen fotózott. A felvételeiből összeállított képgalériánkért kattintson a lenti fotóra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!