Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Június 30. 09:02, hétfő | PR
Forrás: Dombóvári Apáczai Csere János Szakközépiskola és Kollégium

A tanév befejeződött, a munka elkezdődött

A tanév befejeződött, a munka elkezdődött

Dombóvári Apáczai Csere János Szakközépiskola és Kollégium

Gyakorlatok határon innen és túl

A 2013/214-es tanév sok mindenben különbözik az előzőektől. Új tanterv, módosult szakmai tantárgyak sora és nyári összefüggő gyakorlat jellemzi. A gyakorlat ebben az évben a 9. évfolyam legtöbb osztályára és az érettségi utáni szakképzés valamennyi tanulójára vonatkozik.

Évek óta szervezünk gyakorlatokat külföldre is. Idén két nyertes pályázat segítségével összesen négy helyszínen tudunk külföldi munkára is lehetőséget adni a motivált, idegen nyelvet jól beszélő, megbízható szakmai tudással rendelkező tanulóinknak.

Új informatikai technológiák megismerése Európában

A Tempus Közalapítvány EASMUS + pályázatán 25609 EUR támogatást nyertünk, amelyből Máltán , Szicíliában és az Egyesült Királyságban szervezünk 5-6 fő elsősorban informatikus diákunk számára 2 hetes szakmai gyakorlatot és természetesen szabadidős programokat is. A három kiutazásból kettő, augusztusban valósul meg, az angliai utat a következő tanévre tervezzük. Diákjaink grafikus tervezéssel, weblap készítéssel, hálózatépítéssel fognak foglalkozni és természetesen a szakmai nyelvi szókincsüket bővítik majd idegen nyelvi környezetben.

Bajorországi gyakorlat, 2014!

A 2013-ban részben a szörnyű dunai árvíz miatt elmaradt projekt után diákjaink idén ismét, 2006 óta immár 6. alkalommal tehetik próbára nyelvi és szakmai tudásukat az alsó-bajorországi Deggendorfban és környékén. A Leonardo da Vinci mobilitási program keretében 9160 EUR támogatással ezúttal 6 kedvezményezett szakmai gyakorlatára nyílik lehetőség. A 3 hetes kint tartózkodást, amely június 30-án kezdődik és július 18-án fejeződik be, egyhetes intenzív nyelvi és szakmai felkészítés előzi meg. A gyakorlat során kiutazó tanulóink partner intézményünk, az Aloys-Fischer-Schule diákjaival párban ismerhetik meg az ottani hatóságok, hivatalok, cégek főbb tevékenységeit, munkaszervezési eljárásait.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat