Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 18. 09:00, szerda | PR
Forrás: Arrabonamédia

A testápolás alapszabályai

A testápolás alapszabályai

A testápolás mindennapi életünk velejárója. A hölgyek talán többet, a férfiak jellemzően kevesebb időt töltenek el ezzel.

Mindkét nemnek nagyon fontos a testápolás, ezzel elkerülhető a bőr korai öregedése, valamint kiküszöbölhetünk vagy meggyógyíthatunk egyes bőrhibákat is. Lássuk, hogyan és mivel is érdemes csinálni.

Hidratálás és ápolás

Bőrünk hidratálása nem csak a bőrhidratáló készítményekkel történik. A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel során is ezt tesszük. Emellett egy egyszerű, könnyű lotion állagú hidratáló krém is tökéletes választás. Nem minden esetben a túlárazott termékek a nyerőek, sokkal jobban járunk a gyermekápolásra szánt kivitelekkel. Ezek jellemzően megfizethetőbbek, és biztosan nem tartalmaznak káros összetevőt. Ezek a termékek abszolút megfelelnek a hidratálás és ápolás alapszabályainak.

Mindennapi ápolás

A bőrünknek a legjobban úgy segíthetünk, ha azt minden nap, rendszeresen és kellő odafigyeléssel ápoljuk. Erről szól a bőrápolás. Természetesen használnunk kell bőrápoló termékeket, de azokat csak kellő mennyiségben és megválogatva. A megválogatás ott kezdődik, hogy a bőrtípusunkhoz megfelelő terméket választjuk. Szárazat a szárazhoz, zsírosat a zsíroshoz.

Ezekben az esetekben is jó trükk a gyermekek számára kifejlesztett készítmények, mert azok minden bőrtípushoz megfelelőek. Felejtsük el a szappannal történő fürdést. A régi idők szappanjai szárítanak, és amellett még lúgos kémhatással is rendelkeznek. A mai szappan már maximálisan bőrbarát, használata során ezektől már nem kell tartani.

Megfelelő feltételek

Egyrészt biztosítanunk kell bőrünk számára azokat a feltételeket, amelyek ideálisak a körülményekhez. Gondolunk itt arra, hogy napvédő fény használatáról ne felejtkezzünk meg az Afrikai nyaralásunk folyamán. Másrészt a bőrünk velünk együtt öregszik. De ezért az öregedésért a legnagyobb részben a napfény felelős, aminek egész életünk során ki van téve. Egyes élethelyzetekben javasolt anti-aging jellegű megoldásokat is bevetnünk. Ezeknek már alkalmankénti használata is sokat javíthat egy kialakult helyzeten.

A testünk egy összefüggő felület, mégis vannak részek, amelyeket eltérő szerekkel és más odafigyeléssel kell kezelnünk ahhoz, hogy azok is a tökéletes formában maradjanak. Ilyen kiemelt terület például a lábfej. Ez a testrész minden embernél kiemelt figyelemre szorul. A szandálos, magassarkús hölgyek és a munkavédelmi bakancsban dolgozó urak sem kivételek ezek alól. Érdemes áztatás után a bőrkeményedéseket habkővel eltávolítani, majd a felületet sűrű krémmel ápolni. Ehhez legideálisabbak a magas vízmegkötő hatású krémek. Ezzel a kis semmiséggel végül a lábfejek is megkapják a nekik járó figyelmet és törődést.

Címkék: testápolás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.