Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Január 18. 15:07, szerda | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

Agyhártyagyulladás Dombóváron

Agyhártyagyulladás Dombóváron

Agyhártyagyulladást diagnosztizáltak egy dombóvári fiatalnál a közelmúltban.

A város kórházában azonban nincs olyan osztály, ahol kezelni tudnák, így továbbküldték a Kaposi Mór Oktató Kórházba – tájékoztott dr. Kerekes László, a Dombóvári Szent Lukács Kórház főigazgatója.

Úgy tudjuk, a fiatal a Szekszárdi SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskola és Kollégium 18 éves tanulója.
Az agyhártyagyulladás különböző életkorokban jelentkezhet – mondta Kerekes László. Többféle típusa is létezik, amiket akár baktérium, vírus, illetve gomba is okozhat. A betegség Magyarországon és Nyugat-Európában nem túl gyakori, átlagosan tízmillió lakosra 250-300 eset jut egy évben.
Jellegzetes tüneteket produkál, magas lázzal kezdődik, majd erős fejfájás, tudatzavar, aluszékonyság, tarkómerevség, fény- és hangérzékenység jelentkezik. Ha ezeket valaki egyszerre tapasztalja, akkor valószínű, hogy agyhártyagyulladásról beszélhetünk – tette hozzá dr. Kerekes László.
Nem lehet olyan könnyen elkapni, mint mondjuk egy influenzát, de nem lehetetlen. Az agyhártyagyulladás ellen oltással lehet védekezni, ám teljes védettséget ez sem ad. Fontos, hogy a beteg minél előbb orvoshoz kerüljön, hogy időben megkapja a megfelelő ellátást – mondta.
Kerekes László arra figyelmeztet, hogy akik esetleg kapcsolatba kerültek olyannal, aki agyhártyagyulladást kapott, azoknak mindenképpen javasolt egy antibiotikumos kezelés.

A fotó illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.