Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2023. Május 19. 23:31, péntek | Helyi

Ápolói asszisztens képzés indul a kórházban

Ápolói asszisztens képzés indul a kórházban

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a tanfolyam május 15-én, mely a Tolna Megyei Szakképzési Centrum és a TM SZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégium szervezésében valósul meg.

A 15 hallgató a Szent Lukács Kórházban szakképzett oktatóktól sajátítja el a szakma fortélyait 18 hónap alatt. Az ünnepséget Lőcze Tibor iskolaigazgató nyitotta meg.
Pintér Szilárd polgármester elmondta, a hallgatók a jövőnk zálogai, hiszen a humán erőforrás fejlesztése kiváltképp fontos a város fejlődése szempontjából.

Dr. Kerekes László kórházigazgató tájékoztatott, a kórház szinte limit nélkül képes befogadni a szakképzett ápolókat és ápoló asszisztenseket, hiszen a szakdolgozók vannak nap, mint nap a betegekkel, s dolgoznak a gyógyulásukért. A kihelyezett képzés lényege, hogy a hallgatók jövendőbeli kollégáiktól tanulhatnak, akik ismerni fogják az újonnan belépő munkatársak képességét, s egyúttal munkalehetőséget is kínál az oktató intézmény a frissen bizonyítványt szerzetteknek.

Dömötör Csaba kancellár kiemelte, örömmel tölti el, hogy az önkormányzat és a kórház is partner a szakmai képzés megvalósításában, mindemellett azt is látja, nagy igény van Dombóváron az egészségügyi képzésekre, melyre a centrum és a képző iskola is szívesen reagál újabb szakmai lehetőségekkel.

A képzés szakmai része hétfőn indul a kórházban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 14:00, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Július 23. 11:42, kedd | Helyi

A hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Július hónap műtárgya Gulyás József (1938–2017) néhai dombóvári természetfestő 2008-ban festett alkotása lett.

2024. Július 20. 13:39, szombat | Helyi

Ön is segítheti online kérdőív kitöltésével a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ munkáját

Facebook bejegyzésükben leírják, hogy a kérdőív segítségével tudják felmérni a lezajlott programok társadalmi hatásait, és hogy milyen tevékenységekkel lehetne fejleszteni a település kulturális életét.

2024. Július 19. 16:27, péntek | Helyi

Kihirdették a helyi védelem alatt álló építészeti örökség felújítására kiírt pályázat nyerteseit

Dombóvár Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága elbírálta a helyi védelem alatt álló építészeti örökség felújítását szolgáló, vissza nem térítendő önkormányzati támogatásra benyújtott pályázatokat.