Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2023. Május 19. 23:31, péntek | Helyi

Ápolói asszisztens képzés indul a kórházban

Ápolói asszisztens képzés indul a kórházban

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a tanfolyam május 15-én, mely a Tolna Megyei Szakképzési Centrum és a TM SZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégium szervezésében valósul meg.

A 15 hallgató a Szent Lukács Kórházban szakképzett oktatóktól sajátítja el a szakma fortélyait 18 hónap alatt. Az ünnepséget Lőcze Tibor iskolaigazgató nyitotta meg.
Pintér Szilárd polgármester elmondta, a hallgatók a jövőnk zálogai, hiszen a humán erőforrás fejlesztése kiváltképp fontos a város fejlődése szempontjából.

Dr. Kerekes László kórházigazgató tájékoztatott, a kórház szinte limit nélkül képes befogadni a szakképzett ápolókat és ápoló asszisztenseket, hiszen a szakdolgozók vannak nap, mint nap a betegekkel, s dolgoznak a gyógyulásukért. A kihelyezett képzés lényege, hogy a hallgatók jövendőbeli kollégáiktól tanulhatnak, akik ismerni fogják az újonnan belépő munkatársak képességét, s egyúttal munkalehetőséget is kínál az oktató intézmény a frissen bizonyítványt szerzetteknek.

Dömötör Csaba kancellár kiemelte, örömmel tölti el, hogy az önkormányzat és a kórház is partner a szakmai képzés megvalósításában, mindemellett azt is látja, nagy igény van Dombóváron az egészségügyi képzésekre, melyre a centrum és a képző iskola is szívesen reagál újabb szakmai lehetőségekkel.

A képzés szakmai része hétfőn indul a kórházban.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 29. 12:18, hétfő | Helyi

Hatodszor is Fekete István nyomában

A Fekete István Kulturális Egyesület egy kis csoportja május 23-án Zircre látogatott.

2023. Május 27. 23:04, szombat | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

2023. Május 26. 09:54, péntek | Helyi

Érték-díjban részesítették az Attalai Települési Értéktár Bizottságot

Az értékek megbecsülése, az adott társadalom értékrendjét, világszemléletét tükrözi.

2023. Május 24. 08:00, szerda | Helyi

Megnyílnak a laktanyák kapui gyermeknap alkalmából

Május 28-án, vasárnap ismét kinyílnak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.