Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Június 28. 07:15, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Autóbusszal ütközött Szlovákiában egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, többen meghaltak

Autóbusszal ütközött Szlovákiában egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, többen meghaltak

A balesetben halálos áldozatainak száma az esti órákban ötről hatra nőtt, a komoly sérüléseket szenvedettek száma öt - közölte a szlovák mentőszolgálat operációs központja (OSZZS).

A szerencsétlenség Érsekjúvár (Nové Zámky) közelében egy vasúti átkelőnél történt, délután öt óra után. Az érintett vonalon szünetel a vonatközlekedés, a helyszínre a baleset után mentőautók és helikopterek érkeztek. A környező városok kórházaiba öt személyt szállítottak komoly sérülésekkel, kettőjüket helikopterrel. A sérültek között van az autóbusz sofőrje, akit helikopterrel szállítottak el, valamint a mozdonyvezető, és az autóbusz három utasa - közölte a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség. Hozzátették: a vonat utasai közül senki nem szenvedett sérüléseket.

A szlovák vasúti társaság (ZSSK) közlése szerint a baleset az EC 279 járatszámú, Prágából Budapestre tartó nemzetközi EuroCity járattal történt, amelyen mintegy kétszázan utaztak. A mozdony a cseh vasúttársaság (CD) tulajdonában volt, a szerelvény többi része pedig a ZSSK tulajdona, és ők biztosították a személyzetet is.

Az érintett vasúti átkelőt sorompókkal és szemaforral is ellátták - nyilatkozott a szlovák államvasutak (ZSR) szóvivője a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek. Elmondta: a baleset következtében az autóbusz súlyosan károsodott, gyakorlatilag kettétört a vonat mozdonya pedig kigyulladt. Matus Sutaj Estok, szlovák belügyminiszter a baleset után, Érsekújvárott tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a vizsgálat jelenlegi szakaszában még nem lehet tudni, a balesetet emberi mulasztás vagy műszaki hiba okozta-e.

A balesetben elhunytak hozzátartozóinak Peter Pellegrini szlovák államfő, és több más vezető szlovákiai politikus is őszinte részvétét fejezte ki, az államfő köszönetet mondott munkájukért a balesethez kiérkezett mentőcsapatoknak is.

Címkék: baleset, közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 07:46, szombat | Külföld

Újabb települést foglaltak el az oroszok Donyeck környékén

Elfoglalta az orosz hadsereg a donyecki régióban található Zsuravka települést - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteken.

2024. Szeptember 05. 07:30, csütörtök | Külföld

NAÜ: instabil a helyzet a zaporizzsjai atomerőműnél

2024. Szeptember 05. 07:28, csütörtök | Külföld

Egy diák nyitott tüzet társaira egy Georgia állambeli középiskolánál, négy ember halt meg

Egy diák nyitott tüzet társaira és tanáraira egy Georgia állambeli középiskolánál szerdán, a lövöldözésben négyen meghaltak, legkevesebb kilenc ember megsebesült - közölték a hatóságok.

2024. Szeptember 03. 07:51, kedd | Külföld

Vlagyimir Putyin: az orosz hadsereg jelentősen előretört a Donyec-medencében

Jelentős előretörést ért el a Donyec-medencében az orosz hadsereg, dacára a Kurszk megye elleni ukrán támadásnak