Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Február 02. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Kaposszekcsői Közösségi Ház

Az alsósok szoros küzdelme a szekcsői szavalóversenyen

Az alsósok szoros küzdelme a szekcsői szavalóversenyen

Január 31-én rendezte meg hagyományos szavalóversenyét a szekcsői iskola. Tillmann Ildikó pedagógus, könyvtáros köszöntőjében kiemelte, mennyire fontos a verstanulás, hiszen általa az agy más részei is fejleszthetők.

Ezután a gyerekek léptek színre és mondták el szabadon választott verseiket. A mintegy negyven szavalat között volt mai költő verse és klasszikus is, komoly hangvételű és tréfás. Mindenki megpróbált az egyéniségéhez illőt választani.

A felső tagozat versenyének első helyezését Nagyházi Balázs szerezte meg, míg a képzeletbeli dobogó második fokán a tavalyi győztes Bessenyei Eliza, a harmadikon pedig Virágh Patrícia végzett.

Az alsó tagozaton igen szoros eredmény alakult ki, és ez meglátszik a helyezéseken is. Az élen holtversenyben végzett Porció Lívia, Esküdt Mihály és Pozsgai Alexa. A második helyezésen pedig Németh Fanni, Porció Vivien és Végh Viktória osztozott meg.

Az alsósok 2011. évi versenyét az idei dobogósok közül Esküdt Mihály a harmadik, Pozsgai Alexa a második helyen zárta, míg a tavalyi győztes Végh Viktória lett.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.