Városlista
2022. május 23, hétfő - Dezső

Hírek

2021. Július 13. 08:24, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt hétvégén 7 tűzeset és 21 műszaki mentés adott munkát Tolna megye tűzoltóinak

Az elmúlt hétvégén 7 tűzeset és 21 műszaki mentés adott munkát Tolna megye tűzoltóinak

A legtöbb riasztás pénteken, a késő délutáni és kora esti órákban érkezett. Csak aznap este 15 alkalommal tárcsázták a központi segélyhívót viharkárok miatt.

Jelentősebb tűzesetek:
Vasárnap, kora hajnalban bútorok égtek három négyzetméteren Szekszárdon, a Széchenyi utcában. A megyeszékhely tűzoltói vonultak a tűzesethez, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a keletkezett lángokat.

Csikóstőttős külterületén, a Baranya-patak töltésén mintegy 100 méter hosszan égett az aljnövényzet vasárnap este. A tüzet a dombóvári hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével oltották el.

Műszaki mentések:
Péntek reggel egy személyautó és egy cementet szállító kamion ütközött a 631-es számú út első kilométerszelvényénél, Szedres külterületén. A személyautó mindhárom utasát a szekszárdi hivatásos tűzoltók szabadították ki feszítővágó berendezés segítségével. A beavatkozó egységek a roncsból kivágott személyeket átadták a mentőknek, akiket mentőhelikopterrel és mentőautóval szállítottak kórházba. A műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták.

Csak a péntek esti viharkárok miatt 15 alkalommal vonultak megyénk tűzoltói műszaki mentésekhez. A beavatkozó rajok megrongált kéményekhez, tetőkhöz, útra szakadt, forgalmi akadályt képező faágakhoz, az utat teljes szélességében lezáró kidőlt fákhoz, a viharos szél következtében Medinán összeomlott házhoz, Bonyhádon pedig autóra szakadt faághoz vonultak. Paks, Hidas, Bonyhád, Tevel, Dunaszentgyörgy, Kajdacs, Dombóvár, Szekszárd, Medina, Kéty, Decs, Kurd településeken hallhatták a lakosok a fecskendők szirénáit. A műszaki mentéseknél motoros láncfűrésszel, létrákkal, illetve egyéb kéziszerszámokkal számolták fel a káreseteket. A hivatásos egységek mellett az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók is aktívan részt vettek a beavatkozásokban.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 22. 11:58, vasárnap | Helyi

Dombóváron is várják a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és kísérőiket május utolsó vasárnapján

Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 20. 08:46, péntek | Helyi

Terv szerint halad a Színforgó felújítása

Ismét felkereste Keserü Ilona Kossuth-díjas festőművésznő és Wiedmer-Balipap Zsuzsa a restaurátorokat, akik a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában található alkotást, a Színforgót újítják fel.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél