Városlista
2021. december 8, szerda - Mária

Hírek

2021. Július 13. 08:24, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt hétvégén 7 tűzeset és 21 műszaki mentés adott munkát Tolna megye tűzoltóinak

Az elmúlt hétvégén 7 tűzeset és 21 műszaki mentés adott munkát Tolna megye tűzoltóinak

A legtöbb riasztás pénteken, a késő délutáni és kora esti órákban érkezett. Csak aznap este 15 alkalommal tárcsázták a központi segélyhívót viharkárok miatt.

Jelentősebb tűzesetek:
Vasárnap, kora hajnalban bútorok égtek három négyzetméteren Szekszárdon, a Széchenyi utcában. A megyeszékhely tűzoltói vonultak a tűzesethez, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a keletkezett lángokat.

Csikóstőttős külterületén, a Baranya-patak töltésén mintegy 100 méter hosszan égett az aljnövényzet vasárnap este. A tüzet a dombóvári hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével oltották el.

Műszaki mentések:
Péntek reggel egy személyautó és egy cementet szállító kamion ütközött a 631-es számú út első kilométerszelvényénél, Szedres külterületén. A személyautó mindhárom utasát a szekszárdi hivatásos tűzoltók szabadították ki feszítővágó berendezés segítségével. A beavatkozó egységek a roncsból kivágott személyeket átadták a mentőknek, akiket mentőhelikopterrel és mentőautóval szállítottak kórházba. A műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták.

Csak a péntek esti viharkárok miatt 15 alkalommal vonultak megyénk tűzoltói műszaki mentésekhez. A beavatkozó rajok megrongált kéményekhez, tetőkhöz, útra szakadt, forgalmi akadályt képező faágakhoz, az utat teljes szélességében lezáró kidőlt fákhoz, a viharos szél következtében Medinán összeomlott házhoz, Bonyhádon pedig autóra szakadt faághoz vonultak. Paks, Hidas, Bonyhád, Tevel, Dunaszentgyörgy, Kajdacs, Dombóvár, Szekszárd, Medina, Kéty, Decs, Kurd településeken hallhatták a lakosok a fecskendők szirénáit. A műszaki mentéseknél motoros láncfűrésszel, létrákkal, illetve egyéb kéziszerszámokkal számolták fel a káreseteket. A hivatásos egységek mellett az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók is aktívan részt vettek a beavatkozásokban.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 07. 11:11, kedd | Helyi

Minden óvodás kapott csomagot a Mikulástól

A tavalyi évhez hasonlóan Dombóvár Város Önkormányzata 600 ajándékcsomaggal készült és juttatta el a városban található öt óvodába.

2021. December 06. 14:33, hétfő | Helyi

REMÉNY - Advent második vasárnapja

Advent második vasárnapjához kötődve az egész hétvégén színes programok várták a kedves lakosságot és az érdeklődőket.

2021. December 04. 14:00, szombat | Helyi

Fekete Istvánról hallhattak az otthon lakói

A Kiss Ferenc Református Idős Otthon vendége volt Bodó Imre, a Fekete István Kulturális Egyesület elnöke, helytörténész, aki Fekete István író életéről és munkásságáról tartott előadást a lakóknak.

2021. December 03. 13:40, péntek | Helyi

25 éves a dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület

Tisztelt Olvasó! Egy rövid ismertetőt szeretnénk közreadni egyesületünk történetéről. A részletes megemlékezést a 2021. évi évkönyvünkben adjuk majd közre.