Városlista
2023. június 7, szerda - Róbert

Hírek

2021. Július 13. 08:24, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt hétvégén 7 tűzeset és 21 műszaki mentés adott munkát Tolna megye tűzoltóinak

Az elmúlt hétvégén 7 tűzeset és 21 műszaki mentés adott munkát Tolna megye tűzoltóinak

A legtöbb riasztás pénteken, a késő délutáni és kora esti órákban érkezett. Csak aznap este 15 alkalommal tárcsázták a központi segélyhívót viharkárok miatt.

Jelentősebb tűzesetek:
Vasárnap, kora hajnalban bútorok égtek három négyzetméteren Szekszárdon, a Széchenyi utcában. A megyeszékhely tűzoltói vonultak a tűzesethez, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a keletkezett lángokat.

Csikóstőttős külterületén, a Baranya-patak töltésén mintegy 100 méter hosszan égett az aljnövényzet vasárnap este. A tüzet a dombóvári hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével oltották el.

Műszaki mentések:
Péntek reggel egy személyautó és egy cementet szállító kamion ütközött a 631-es számú út első kilométerszelvényénél, Szedres külterületén. A személyautó mindhárom utasát a szekszárdi hivatásos tűzoltók szabadították ki feszítővágó berendezés segítségével. A beavatkozó egységek a roncsból kivágott személyeket átadták a mentőknek, akiket mentőhelikopterrel és mentőautóval szállítottak kórházba. A műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták.

Csak a péntek esti viharkárok miatt 15 alkalommal vonultak megyénk tűzoltói műszaki mentésekhez. A beavatkozó rajok megrongált kéményekhez, tetőkhöz, útra szakadt, forgalmi akadályt képező faágakhoz, az utat teljes szélességében lezáró kidőlt fákhoz, a viharos szél következtében Medinán összeomlott házhoz, Bonyhádon pedig autóra szakadt faághoz vonultak. Paks, Hidas, Bonyhád, Tevel, Dunaszentgyörgy, Kajdacs, Dombóvár, Szekszárd, Medina, Kéty, Decs, Kurd településeken hallhatták a lakosok a fecskendők szirénáit. A műszaki mentéseknél motoros láncfűrésszel, létrákkal, illetve egyéb kéziszerszámokkal számolták fel a káreseteket. A hivatásos egységek mellett az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók is aktívan részt vettek a beavatkozásokban.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 07. 10:11, szerda | Helyi

Gigantikus Garázsvásár 2.0

Dombóvár Gunarasi u. 3. Nyitva: Június 9. péntek 8–17-ig, június 10. szombat 8–13-ig, június 12. hétfő 8–16-ig.

2023. Június 06. 16:25, kedd | Helyi

Újabb sikeres versenyt teljesítettek a karatesuli versenyzői

2023. június 3-án tartották a IX. Heves Kupa Országos Karate Bajnokságot, melyen 8 stílusszervezetből, 32 egyesület 276 versenyzője mérhette össze karatetudását.

2023. Június 05. 13:53, hétfő | Helyi

Zöld sört mutattak be a dombóvári eszperantisták

Az eszperantó színe a zöld (eszperantócsillag, eszperantó zászló, eszperantó jubileumi szimbólum). A dombóvári eszperantisták ezzel a gesztussal próbálják ismertebbé tenni az eszperantót, nemcsak Dombóváron.

2023. Június 04. 09:37, vasárnap | Helyi

Több mint hétezer résztvevővel zárult a Kihívás Napja Dombóváron

Az oktatási, nevelési intézmények, sport- és civil szervezetek is aktív részesei voltak az eseménynek.