Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2023. Október 05. 23:13, csütörtök | Sport

Az utolsó forduló a legújabb hazai pályán

Az utolsó forduló a legújabb hazai pályán

A befejező bajnoki fordulójához érkezik az F4 CEZ Championship első versenyévada.

A bajnokság mezőnyére a zárófordulón ismét három versenyfutam vár majd, melyeknek különlegesen izgalmas körülményeket teremt, hogy Magyarország legújabb versenypályáján zajlanak majd Balatonfőkajáron a Balaton Park Circuit-en!

A 2023-as versenyévadra több örömteli és izgalmas szakmai mérföldkövet tartogatott a Gender Racing Team számára. Egy naprakészen új versenytechnikát, a második generációs Tatuus T421-es Formula4-es versenyautók beszerzésével. Egy új, komoly sportértéket képviselő nemzetközi versenysorozatot az FIA által is regisztrált F4 CEZ Championship formájában és most mindehhez év végére - amolyan habnak a tortán - azt a legújabb hazai versenypályát, melyet már hosszú évek óta várt a hazai autósport társadalom. A Balatonfőkajár mellett épült Balaton Park Circuit első hivatalos bajnoki versenyhétvégéjére kerül sor a hétvégén az F4 CEZ Championship zárófordulójának megrendezésével. A GRT számára mindig öröm, ha a csapat résztvevőként aktív részese lehet ilyen sporttörténeti jelentőségű eseményeknek.
Izgalmas lesz az utolsó három futam, hiszen ez a pálya a mezőny minden versenyzőjének teljesen új lesz és nagyban befolyásolja majd a végeredményt, hogy ki milyen gyorsan tud alkalmazkodni az optimális beállítások megtalálásával. Az új aszfaltcsíkkal való ismerkedésben például tovább egyenlíti az esélyeket, hogy a Balaton Park nyomvonala még nem elérhető egyik szimulátor programban sem, így mindenkinek alaposan felértékelődnek a hagyományos „sétálós” pályabejáráson begyűjthető adatok és információk. Valamint különösen értékes lesz ebből a szempontból minden egyes megtett kör és kilométer, melyek megtételére pénteken öt alkalommal lesz lehetőség a szabadedzések során. A versenyhétvége lebonyolítása a korábbi háromfutamos bajnoki fordulókhoz hasonlóan zajlik majd. Szombaton délelőtt kerül sor az időmérő edzésre. Ezt követően délután az első versenyfutamra. A második versenyfutamra vasárnap délelőtt, végül az esetleg akár mindent eldöntő végső összecsapásra vasárnap koradélután kerül sor.


A GRT versenyzője, Oliver Michl is nagy várakozással tekint az új versenypálya által állított kihívások elé. A várakozásait tovább erősíti a Brno-ban teljesített legutóbbi sikeres versenyhétvége, melyen a versenyévad eddigi legeredményesebb versenyfutamait teljesítette Oliver és a csapat. A GRT versenyzőjének legreálisabb célkitűzése a bajnoki tabella negyedik helyére történő újbóli fellépés lehet, hiszen Oliver hátránya itt mindössze nyolc pontos csak a dán ellenfelével szemben. Amúgy egy nagyon kiemelkedő teljesítménnyel és egy kis szerencsével akár még az év végi dobogó harmadik foka is elérhető. Bár ennek talán matematikai esélye lehet inkább.
A végeredmények alakulásától függetlenül is egy különleges és izgalmas versenyszezont tudhat majd maga mögött a Gender Racing Team csapata, de addig is szeretettel vár minden autósport rajongót a hétvégén a Balatonnál Magyország legújabb versenypályán!

- Gender racing Team -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 20. 14:58, kedd | Sport

Meddig lehet “szimulálni”? tótbalázzsal beszélgettünk a 2024-es tervekről

tótbalázs és a szerkesztő Hajóka gondolatai a 2024-es raliévaddal kapcsoltban…

2024. Február 20. 14:55, kedd | Sport

Olaszország után Spanyolország következik

Több előfutamon a TOP5-be való kerülésért versenyzett a hétvégén Gender Tamás Junior a WSK Super Master Series 3. fordulójában a Forza Racing színeiben, majd Spanyolország felé vette az irányt.

2024. Február 18. 10:27, vasárnap | Sport

Hanga Ádám csapata nyerte a Szerb Kupát

Hanga Ádám csapata, a Crvena zvezda 85-79-re legyőzte a Partizan Beograd együttesét a férfi kosárlabda Szerb Kupa szombat esti döntőjében.

2024. Február 18. 10:24, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Döntetlennel zárta a csoportkört a Győr

Döntetlennel zárta a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörét az elmúlt kiírásban bronzérmes Győri Audi ETO, amely szombaton 32-32-t játszott otthon a francia Brest Bretagne együttesével.