Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Április 07. 20:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvári Polgári Védelmi Kirendeltség

Befogadókat, kimenekítőket és kitelepítőket készítettek fel

Befogadókat, kimenekítőket és kitelepítőket készítettek fel

A dombóvári, dalmandi és szakcsi polgári védelmi szervezetek azon tagjainak tartottak képzést, akik nukleáris veszélyhelyzet esetén a befogadásban, helyi vízkárnál, illetve közlekedési és vegyi baleseteknél a kimenekítési, kitelepíté

Hertelendi Norbert, a Dombóvár Polgári Védelmi Kirendeltség vezetője irányította azt az április 6-i felkészítést, amelynek célja a polgári védelmi felkészítés követelményeiről szóló jogszabályban meghatározott ismeretanyag átadása volt az úgynevezett települési kitelepítési-elhelyezési rajoknak. Ezek a csapatok Dombóváron és környékén az oktatási intézmények dolgozóiból szerveződnek. Tagjaik között találunk tanárokat, technikai dolgozókat és kollégiumi nevelőket is.

A Tolna Megyei Polgári Védelmi Szövetség és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársainak közreműködésével zajlott polgári védelmi alap- és szakkiképzésen a környéken élők élet-, és vagyonbiztonságának növeléséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket sajátította el a húsz résztvevő.

Kiemelt hangsúlyt kapott a megye és a kistérség veszélyeztetettségének elemzése, a polgári védelmi szervezetek létrehozása, az alkalmazási készenlétbe helyezés szabályai, a lakosság riasztása, a kollektív védelem, az egyéni védelem, a kitelepítési - elhelyezési szakalegység feladatai, az egyéni védőeszközök használata, valamint gyakorlati foglalkozás keretében befogadó hely berendezése, kitelepítő-befogadó program használata.

Az ismereteken túl a résztvevőnek olyan szóróanyagokat is átadtak a szervezők, amelyeket a települések lakosainak tájékoztatására készítettek. Ezekből kiolvashatók a veszélyes áruk szállításakor bekövetkező balesetek,illetve a vízkárok és rendkívüli időjárás esetén javasolt magatartási szabályok.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.