Városlista
2023. június 7, szerda - Róbert

Hírek

2011. Január 26. 08:49, szerda | Helyi

Betörtek a polgármesterhez is - részletek és képgaléria

Betörtek a polgármesterhez is - részletek és képgaléria

Háromtagú bandát fogtak el a Dombóvári Rendőrkapitányság munkatársai. A két dombóvári és egy döbröközi betörő novembertől január közepéig legalább nyolcszor lépett akcióba és vitt el közel hatmillió forint értékben vagyontár

Kiemelten kezelnek minden olyan betöréses lopást, amely a Dombóvári Rendőrkapitányság illetékességi területén történik – derült ki dr. Szijártó István rendőrkapitány bevezető szavaiból azon a tegnapi sajtótájékoztatón, amelyet a közelmúltban Dombóváron és környékén lezajlott betöréssorozat felderítésének fejleményeiről tartottak. Egy kérdésre válaszolva később azt is elmondta, úgy vélik, most kézre kerítették az utóbbi időben felderítetlenül maradt lakásbetörések java részének tetteseit. Azaz a környékbeliek megnyugodhatnak, egy darabig valószínűleg nem kell számítaniuk hasonló bűncselekményekre.

Már a második-harmadik betörés után sejtették, hogy ugyanazokról ez elkövetőkről lehet szó. Erre utaltak a körülmények. Szinte mindenhonnan ugyanolyan jellegű tárgyakat vittek el. Lakatosmunkájuk nem tűnt a legprofibbnak, mivel a bejárati ajtókat szinte mindenhol teljesen tönkretették. Rongálással mintegy 300 ezer forintos kárt okoztak. Ugyanakkor jó megfigyelők voltak, és úgy tűnt, bejáratott ismeretségi rendszerük volt. Erre utal, hogy mindig tudták, mikor nincs éppen otthon a ház tulaja. Természetesen nem bűnös, hanem hétköznapi személyes kapcsolatokról volt szó – tette hozzá a sajtótájékoztatón Dr. Stróbl János bűnügyi osztályvezető egy kérdésre válaszolva.

Így értesülhettek arról is, hogy január 15-én éjszaka éppen szülni készülő feleségével Pécsen lesz Dombóvár polgármestere. Ez kapóra jött nekik, és aznap éjjel az ő házába törtek be. Mint nem sokkal később kiderült, ez nem volt éppen jó ötlet tőlük. Felgyorsultak az események. Az értékesítési szálon bejövő információk, a helyszínen hagyott nyomok és személyes bizonyítékok alapján összeállt a rendőrökben a kép, és végül január 17-én hajnalban lecsaptak a betörőkre. Úgy tűnik, nem tévedtek, mivel a nyomozási bíró 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte a büntetett előéletű T. Zsolt 31 éves dombóvári férfit és két 23 éves társát, a szintén helybéli V. Gergőt és a döbröközi L. Krisztiánt.

Kiderült, hogy egy sörözőben történt trükkös lopási kísérlet mellett Dombóváron egy panellakásban, öt családi házban, vidéken pedig még egy családi házban tette tiszteletét a banda. Dr. Szijártó István ráadásul egyáltalán nem tartotta kizártnak, hogy voltak egyéb betöréseik is, viszont ezek valószínűleg nem a dombóvári illetékességi területen. Mi volt a látogatások termése? Tipikusan elektronikai eszközökkel, karórákkal és ékszerekkel távoztak a helyszínekről. Viszont érdekes, hogy elvittek néhány kisebb értékű dolgot is, mint például bizsut vagy egy kistávcsövet. A legmeglepőbb mégis talán az a kocsikulcs, amelyet a hozzá való autó nélkül loptak el.

A betörőktől és a képbe belépett – helyi, de a régió határain túlról is származó – orgazdáktól összesen kb. 6 millió forint értékben foglalt le különböző tárgyakat a rendőrség. Ez ráadásul óvatos becslés. Mi több, további tárgyakat keresnek. Ahogy nincs meg minden lopott áru tulajdonosa sem. Csak nagyjából a fele értékre jelentkezett eddig az eredeti gazda. Ezek láthatók a sajtótájékoztatóról készült képgalériánkban, amely a lenti képre kattintva közvetlenül nyílik.

A betöréses lopásért egytől öt évig, míg az orgazdaságért háromtól öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Egy-egy ilyen rendőrségi fogás azért is nagy dolog, mivel a néhánylekapcsolt betörővel együtt egész továbbértékesítési hálózatot is fel lehet göngyölíteni. Bár jó pár orgazda már megvan, a rendőrségi vizsgálók most ezen dolgoznak. Reméljük, sikerrel!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 07. 10:11, szerda | Helyi

Gigantikus Garázsvásár 2.0

Dombóvár Gunarasi u. 3. Nyitva: Június 9. péntek 8–17-ig, június 10. szombat 8–13-ig, június 12. hétfő 8–16-ig.

2023. Június 06. 16:25, kedd | Helyi

Újabb sikeres versenyt teljesítettek a karatesuli versenyzői

2023. június 3-án tartották a IX. Heves Kupa Országos Karate Bajnokságot, melyen 8 stílusszervezetből, 32 egyesület 276 versenyzője mérhette össze karatetudását.

2023. Június 05. 13:53, hétfő | Helyi

Zöld sört mutattak be a dombóvári eszperantisták

Az eszperantó színe a zöld (eszperantócsillag, eszperantó zászló, eszperantó jubileumi szimbólum). A dombóvári eszperantisták ezzel a gesztussal próbálják ismertebbé tenni az eszperantót, nemcsak Dombóváron.

2023. Június 04. 09:37, vasárnap | Helyi

Több mint hétezer résztvevővel zárult a Kihívás Napja Dombóváron

Az oktatási, nevelési intézmények, sport- és civil szervezetek is aktív részesei voltak az eseménynek.