Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Július 02. 08:11, kedd | Helyi

Bodó Imre a Hetvenesek Társaságában

Bodó Imre a Hetvenesek Társaságában

A dombóvári Fekete István Múzeum alapítójának életrajza „Hét helyszín, hét vallomás, 70 év” címmel jelent meg a kötetben.

Hetvenesek Társasága 1954

A budapesti Napkút Kiadó munkatársai, Bognár Antal a sorozat ötleggazdája, szerkesztője és Szondi Bence a kiadó vezetője, még februárban kereste fel Bodó Imre dombóvári helytörténészt, hogy szeretnék, ha kiadványukban, mely 1998-ban indult el, életrajzával szerepelne.

Bodó Imre elfogadta a felkérést és „Hét helyszín, hét vallomás, 70 év” címmel megírta rövid életrajzát, melyet természetesen Fekete István írótól vett idézettel kezdte és fejezte is be.

A kötet az idei Könyvhétre jelent meg, melyben négy oldalon olvashatnak az érdeklődők a helytörténész életének legfontosabb állomásairól: Gölle, Keszthely, Kehida, Kaposvár, Attala, Dombóvár, Zalakaros.
Az idei kötetben 82 élő és 33 elhunyt író, költő, színész, orvos, történész, tanár, festő és szobrászművész, építész, tervező stb. vallomása kapott helyet.

Fekete István Kulturális Egyesület

Címkék: Bodó Imre

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 11:45, szerda | Helyi

Az extrém balesetek napja volt

A nyári hőségben a vármegye útjain július 16-án egyetlen nap alatt nyolc baleset is történt. Négy esetben sérüléssel végződtek az ütközések. Mindegyik alkalommal kétkerekűek vezetői voltak érintettek.

2024. Július 16. 08:36, kedd | Helyi

A hőség sem volt akadálya a Balaton körüli retro kismotorozásnak

Az elmúlt hétvégén 8. alkalommal motoroztuk körbe a Balatont a féltve őrzött kis retro motorokkal, túlnyomó részben Babettákkal - számolt be a túráról a dombóvári szervező, Balogh László.

2024. Július 15. 14:11, hétfő | Helyi

Egy tucat közlekedési baleset történt Tolna vármegye útjain július második hétvégéjén

Tolna vármegyében az elmúlt 72 órában négy sérüléses és nyolc anyagi káros baleset történt. A balesetekben ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek meg.

2024. Július 15. 11:25, hétfő | Helyi

Gyászhír

Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Kovács Sándor az Agrár-Béta Kft. volt tagja életének 89. évében elhunyt.