Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Április 20. 11:06, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Brutális kegyetlenséggel verte halálra alkalmazottját

Brutális kegyetlenséggel verte halálra alkalmazottját

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják a Bács-Kiskun megyei nyomozók azt a férfit, aki Pirtón oly mértékben bántalmazta az alkalmazottját, hogy az belehalt a sérüléseibe.

A rendőrök 2021. október 27-én délelőtt őrizetbe vettek egy 66 éves pirtói lakost. A férfi a gyanú szerint néhány nappal korábban olyan súlyosan bántalmazott egy helybélit, hogy az belehalt sérüléseibe – közölte a rendőrség.

A nyomozás során kiderült, hogy a 65 éves áldozat a gyanúsított tanyáján dolgozott, és ott is lakott ellátás fejében. A két férfi azonban időnként – főként italozást követően – összeveszett, ami többször verekedésbe torkollott.

Egy ilyen összetűzés vezetett a 2021. október 24-én történt tragédiához is. A tanyatulajdonos – aki délelőtt már szomszédaival borozott – délután a későbbi áldozatával elfogyasztott némi alkoholt, majd vitába keveredtek egy kétes lopási ügy kapcsán. A veszekedés tettlegességig fajult, mely során a gyanúsított megverte a neki dolgozó férfit. A később kirendelt igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint a sértett testén legalább huszonnyolc olyan sérülés volt, amely egy tompa tárgytól származott. Az idős ember nem élte túl a nyilvánvalóan hosszabb ideig tartó, agresszív bántalmazást.

A történtekről a mentőket és a rendőrséget az egyik szomszéd értesítette. Őt az elkövető hívta fel, miután rádöbbent arra, hogy mit tett.

A gyanúsítottat a rendőrök emberölés bűntette miatt őrizetbe vették. Az eljárás során beszerzett szakértői vélemények és a tanúk által elmondottak alapján a gyanúsítást a nyomozó hatóság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettére minősítette át, amelynek büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.

A főkapitányság munkatársai az ügy vizsgálatát befejezték, és a keletkezett iratokat átadták a főügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.