Városlista
2023. március 29, szerda - Auguszta, Bertold

Hírek

2022. November 02. 08:38, szerda | Belföld
Forrás: Katasztrófavédelem

Civilben mentett életet a tűzoltó

Civilben mentett életet a tűzoltó

Kőfaragó Zoltán tűzoltó őrnagy, a gyulai hivatásos tűzoltó-parancsnokság rajparancsnoka október 23-án éppen egy leadott szolgálatot követően sétált az autójához, amikor segítségkiáltásra lett figyelmes.

Az épület takarásában, egy földön fekvő eszméletlen férfi mellett egy szomszéd kért segítséget. Zoltán odaszaladt, miközben tárcsázta a 112-es segélyhívót.

A szabadnapos rajparancsnok azonnal megkezdte az eszméletlen férfi újraélesztését. Szerencsére a gyulai hivatásos tűzoltókat rendszeresen képezik ilyen esetekre, így tűzoltót sem érte felkészületlenül a feladat. A mentőszolgálat hamarosan a helyszínre ért, és átvette az eszméletlen ember ellátását. Mintegy fél óra elteltével az erőfeszítéseket siker koronázta, és a mentők elindulhattak a beteggel a sürgősségi osztályára.

Fotó: Várszegi György tűzoltó főhadnagy

Címkék: életmentés, tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 29. 13:15, szerda | Belföld

Nagy Márton: az infláció letörése és a gazdasági felzárkózás a legfontosabb feladat

Az infláció letörése és a gazdasági felzárkózás folytatása a legfontosabb feladat idén - jelentette ki a gazdaságfejlesztési miniszter Budapesten, a Magyar Multi Program szerdai zárókonferenciáján.

2023. Március 29. 13:14, szerda | Belföld

A május 1-jei hosszú hétvégén egyesül az MKB Bank és a Takarékbank

Április 30-án lezárul az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. jogi egyesülésével a Magyar Bankholding keretében csaknem három éve tartó fúziós folyamat - közölte a bankholding szerdán az MTI-vel.

2023. Március 29. 09:08, szerda | Belföld

Fiatal nő életéért küzdöttek a NAV-osok

Több méteres kidőlt fa törzse csapódott egy autósra a hétfői szélviharban, akinek az életét a NAV munkatársai szolgálat közben segítettek megmenteni.