Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. November 02. 08:38, szerda | Belföld
Forrás: Katasztrófavédelem

Civilben mentett életet a tűzoltó

Civilben mentett életet a tűzoltó

Kőfaragó Zoltán tűzoltó őrnagy, a gyulai hivatásos tűzoltó-parancsnokság rajparancsnoka október 23-án éppen egy leadott szolgálatot követően sétált az autójához, amikor segítségkiáltásra lett figyelmes.

Az épület takarásában, egy földön fekvő eszméletlen férfi mellett egy szomszéd kért segítséget. Zoltán odaszaladt, miközben tárcsázta a 112-es segélyhívót.

A szabadnapos rajparancsnok azonnal megkezdte az eszméletlen férfi újraélesztését. Szerencsére a gyulai hivatásos tűzoltókat rendszeresen képezik ilyen esetekre, így tűzoltót sem érte felkészületlenül a feladat. A mentőszolgálat hamarosan a helyszínre ért, és átvette az eszméletlen ember ellátását. Mintegy fél óra elteltével az erőfeszítéseket siker koronázta, és a mentők elindulhattak a beteggel a sürgősségi osztályára.

Fotó: Várszegi György tűzoltó főhadnagy

Címkék: életmentés, tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.