Városlista
2023. március 24, péntek - Gábor, Karina

Hírek

2014. Augusztus 16. 15:10, szombat | Helyi
Forrás: SAKKOM Interaktív online marketing pr ügynökség, fotó: www.jerusalem-hotels.c

Csaló pár járja a hazai szálláshelyeket

Csaló pár járja a hazai szálláshelyeket

A szállodák Bonnie és Clyde-ja eddig több mint 3 milliós kárt okozott

Eddig bizonyítható módon 4 budapesti szállodából távozott fizetés nélkül egy csaló pár, a kár a Szallas.hu eddigi felmérése alapján meghaladja a 3 millió forintot. A pár férfi tagja ellen egyébként már egy másik ügyben is nyomozást folytat a Nemzeti Nyomozó Iroda, különösen nagy értékben elkövetett csalással kapcsolatban.

Május vége óta több budapesti szállodában is megfordult, majd fizetés nélkül távozott egy csaló pár. Az átverés eddig minden esetben hasonló forgatókönyv szerint zajlott. „A férfi és a nő szobát foglal, majd az ott-tartózkodásuk alatt akár többször is meghosszabbítják pihenésüket, végül tekintélyes fogyasztást követően fizetés nélkül távoznak. A férfi mindig Török Szabolcsként jelentkezik be, míg a nő több különböző álnevet is megadott már a regisztráció során. A szálláshely elhagyásakor egy egyébként létező, Harrys Global nevű cégre hivatkoznak, mely a hátrahagyott számlát rendezni fogja” – mondta Dorcsinecz József, a Szallas.hu ügyvezetője.
„Az esetről az egyik szállodától hozzánk beérkező fizetési felszólítás kapcsán szereztünk tudomást. Török Szabolcsot korábban egy honlap elkészítésével bíztuk meg, de azt a felvett előleg ellenére nem szállította le, így mindkét ügyben feljelentést tettünk. Azt is megtudtuk, hogy az illető ellen már a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálódik egy harmadik ügyben, mely különösen nagy értékben elkövetett csalással kapcsolatos” – mondta Nagy Tibor, a Harrys Global hazai képviseletének ügyvezetője.
A Szallas.hu – partnereivel együttműködve – eddig 4 budapesti szállodát érintő csalást azonosított be, a kár egy-egy szálláshely esetében több 100 ezer forint. Volt olyan is, ahová végül az érvényes előfoglalás ellenére nem mentek el, illetve teltház miatt is kaptak már elutasítást. A szállodák Bonnie és Clyde-jai a legutolsó foglalást július 30-án intézték, így várható, hogy további szálláshelyeken is díjmentesen kívánják élvezni a gyanútlan szállásadók vendégszeretetét. „A Szallas.hu már tájékoztatta szállásadó partnereit az esetről, hogy elkerülhessék az újabb átverést, illetve a rendőrséggel együttműködve nyakon csíphessék a párost” – tette hozzá Dorcsinecz József.

Címkék: csalás, szálloda

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 23. 15:12, csütörtök | Helyi

Elkezdődött az Arany János téri orvosi rendelő belső felújítása

A munkaterület átadása után elindult az Arany János téri orvosi rendelő belső felújítása tárgyában a beruházás a kormány egyedi támogatásával.

2023. Március 22. 10:18, szerda | Helyi

Már olvasható a Dombóvári Szuperinfó aktuális száma

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2023. Március 22. 08:36, szerda | Helyi

Letartóztatta a bíróság a Dombóváron garázdálkodó férfit

Négy folyamatban lévő ügy gyanúsítottja az a fiatalember, akit nőnapon vettek őrizetbe.

2023. Március 21. 09:06, kedd | Helyi

Idén is megküzdenek a lépcsőkkel Tolna vármegye tűzoltói

Március 18-án, szombaton a „Rollover” névre keresztelt lépcsőfutó bajnokság első állomásával nyitotta az idei sorozatát Kecskeméten.