Városlista
2023. december 6, szerda - Miklós

Hírek

2012. Január 19. 23:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Galambos Istvánné/Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete

Csonkolt fákat fogadtak örökbe a nyugdíjasok

Csonkolt fákat fogadtak örökbe a nyugdíjasok

A dombóvári önkormányzat három hónapja csonkolt fák örökbefogadására keresett önként vállalkozókat. A Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének néhány aktivistája bekapcsolódott az akcióba.

Egy Arany János téri, talán villám sújtotta fát és egy gesztenyének kinézőt, amely a volt bölcsőde udvarában már „haldoklik” vagy talán már meg is halt, de nagyon sok kisgyermeknek adott árnyékot.

Az önkormányzat biztosította a zöld futónövényt, melyet a fák tövébe ültettek azzal a gondolattal, hogy ezek a kis növények megerednek, felfutnak, megkapaszkodnak és „életben tartják” a fákat. A nyugdíjas aktivisták ígéretet tettek arra, hogy negyedévente megnézik őket és beszámolnak az „állapotukról”.

Az első három hónap elteltével úgy tűnik, a növények megeredtek. Most még csak „bátortalanul indulnak neki a hosszú útnak”, de az örökbe fogadók remélik, hogy tavasszal majd erőre kapnak a futónövények, és gyorsan megkapaszkodnak a sokat megélt fákban.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 05. 08:31, kedd | Helyi

XVIII. Karácsonyi Kupa karateversenyt rendeztek Dombóváron

A XVIII. Karácsonyi Kupát rendezte meg a Dombóvári Karatesuli a Szuhay Sportcentrumban szombaton.

2023. December 04. 16:16, hétfő | Helyi

Beszélgetés Fekete Istvánról

Az MTVA televízió M5 csatornájának meghívásának tett eleget Bodó Imre múzeumalapító, elnök és Horváth Tibor, az ajkai Irodalmi Társaság elnöke.

2023. December 04. 10:15, hétfő | Helyi

Dombóvárra is megérkezik az „igazi” Mikulás

Jótékonysági felhívás!

2023. December 04. 08:43, hétfő | Helyi

Dombóvári csapat siker a labdarúgás-történeti országos versenyen

2023. november 28-én kedden az FTC Groupama Arénájának impozáns kulisszái között tartották a II. Fülöp Márton Labdarúgás-történeti Országos Verseny döntőjét.