Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Október 14. 08:50, péntek | Helyi

Diabetológiai szakápoló képzés indult Dombóváron

Diabetológiai szakápoló képzés indult Dombóváron

Október 7-én ünnepélyes keretek között indították útjára a diabetológiai szakápoló képzést a Dombóvári Szent Lukács Kórházban.

Ápolók nélkül nincs gyógyítás

Ismét összefogásnak köszönhető eredményről számolhatunk be. Október 7-én ünnepélyes keretek között indították útjára a diabetológiai szakápoló képzést a Dombóvári Szent Lukács Kórházban.

Dömötör Csaba kancellár, Pintér Szilárd polgármester és Dr. Kerekes László igazgató kiemelték a közös gondolkodást, az együttműködést, amely 2019 óta jellemzi a mindennapokat, a feladatok ellátásában a támogató hozzáállást Dombóváron.

A jelentkezőket, oktatókat és az intézmények képviselőit Lőcze Tibor, a TMSzC Apáczai Csere János Technikum és Kollégium vezetője köszöntötte. Dömötör Csaba, a Tolna Megyei Szakképzési Centrum vezetője kiemelte Gyarmatiné Kiss Éva szerepvállalását, aki a szakképzés elindításában fontos munkát végzett. Dr. Kerekes László hangsúlyozta a diabetológiai szakápolók szakmai hozzáértését az osztályok napi feladatellátásában, hiszen a szív- és érrendszeri megbetegedések mellett, az egyik leggyakoribb a cukorbetegség.

A 18 hónapos képzésben a dombóvári kórház orvosai vállaltak oktatói feladatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.