Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Április 06. 08:22, péntek | Helyi
Forrás: Dombó Média

„DombóArt” - helyi képzőművészeti alkotások gyűjteménye

„DombóArt” - helyi képzőművészeti alkotások gyűjteménye

A Tinódi Könyvtárban mutatták be a település különböző közterületein és intézményeiben található képzőművészeti alkotásokat felsoroló „DombóArt” című könyvet.

A Város Hete rendezvénysorozat április 3-i második programjaként a Tinódi Könyvtárban mutatták be a település különböző közterületein és intézményeiben található képzőművészeti alkotásokat felsoroló „DombóArt” című könyvet.

Erky-Nagy Tibor helybeli tipográfus eredetileg egy leporelló elkészítésére kapott megbízást, ám olyan gazdag anyag jött össze az elmúlt másfél évben, hogy abból inkább egy 70 oldalas kötet megjelentetése mellett döntöttek.
A „DombóArt” című könyvet Szabó Loránd polgármester ajánlotta a bibliotékában összegyűlt lokálpatrióták figyelmébe. Az önkormányzati vezető elmondta, hogy a város különböző közterületein és intézményeiben található képzőművészeti alkotások - szobrok, festmények - közül mintegy százat mutat be a kiadvány. Az alapos munka a kiadvány nyomdába adása után is folytatódott, így várhatóan két év múlva egy újabb könyvet lehet majd megjelentetni az azóta összegyűlt anyagokból.
A kötetbemutató öt tételből állt. Mindegyik részt egy zene, egy vers és egy borkóstoló választotta szét. Cserveni Gábor irodalmi szemelvényeket olvasott fel, Farkas Erzsébet hegedűművész muzsikált, a finom „nedűket” pedig pogácsa, sajt és szőlő kíséretében kóstolhatták meg a résztvevők.

Címkék: festmény, szobor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.