Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Február 03. 11:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Dombóvári Civil Gála 2022

Dombóvári Civil Gála 2022

A Civil Parlament 1997-ben hozott döntése értelmében február 1-jén ünnepeljük a civileket. Dombóváron második alkalommal, ezen a napon a Civil Gálán ünnepelt a közösség.

Hosszú Sándor Gergely a tavaly alakult Dombóvári Civil Szövetség megválasztott elnöke köszöntötte a résztvevőket, felhívta a figyelmet, hogy számos olyan szervezet működik Dombóváron, akik több évtizedes múltra tekintenek vissza. Idén ünnepli a Dombóvár Városi Horgász Egyesület megalakulásának 70., a Dombóvári „Kertbarát” Egyesület és a Kapos Kórus az 50. évfordulóját.

Elfogadta a meghívást Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, aki elismerően szólt a gáláról, hiszen jellemzően nincs hagyománya a civil napi ünnepi rendezvényeknek. Kiemelte, hogy Tolna megyében aktív és sikeres a civil közösségek munkája. Felhívta a figyelmet a február 2-án megnyíló új Városi Civil Alap pályázatokra, amely az 5000 fő feletti településeken működő civil szervezetek céljainak megvalósítását segíti.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a szekszárdi rendezvényről érkezett városunkba. Megköszönte a civil társadalom munkáját, elmondta, sokkal szegényebbek lennénk nélkülük, a szépséget a mindennapi életben ők adják, a kultúrában, a hagyományok ápolásában, a sportban ők viszik előre a várost, az országot.
Megtisztelte a rendezvényt a Tolna Megyei Civil Iroda két vezetője is, akikkel nagyon jó munkakapcsolatot ápolnak a város civil vezetői.

Dombóvár életében mindig fontos szerepet töltöttek be a helyi civil szervezetek, az önkormányzattal karöltve számos programot, színvonalas rendezvényt valósítottak meg 2021-ben is. A civil szervezetek felelősségvállalása, önkéntes munkája, jelenléte az élet számos területén jelentett segítséget az elmúlt időszakban, tapasztalhattuk mindezt a sportban elért szép eredmények terén, a hagyományőrző tevékenységükben, a kultúra ápolásában, valamint betegellátásban, idősek gondozásában.
Pintér Szilárd polgármester, aki szintén meghívott vendégként részt vett az eseményen, a partnerséget, a hatékony együttműködést tartja az legfontosabb szempontnak az egyesületekkel, alapítványokkal kapcsolatos közös munkában.

A tegnap esti rendezvényt Pápai László és Kintner Ádám nyitotta meg ütős műsorukkal. Igazi virtuóznak tapsolhattak a kis dobos személyében. A Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének Szenior Tánc Csoportja és Gyöngykoszorú Csoportja, valamint Faragó Józsefné, Tóth Gáborné és Sátor Edéné egyéni produkciója színesítette a tegnap esti programot verssel, tánccal, énekkel. Az állófogadáson Tóth Zoltán Civil Tanácsnok, önkormányzati képviselő osztotta meg gondolatait, köszönte meg a város civil szervezeteinek munkáját.

Címkék: civil szervezet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.