Városlista
2022. július 4, hétfő - Ulrik

Hírek

2012. Június 11. 21:15, hétfő | Helyi
Forrás: Boros Brigitta/TM Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Dombóvári és kurdi tűzoltók egy-egy első helye Bátaszéken

Dombóvári és kurdi tűzoltók egy-egy első helye Bátaszéken

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetséggel június 8-án és 9-én rendezte meg hagyományos megyei tűzoltóversenyét a bátaszéki sportpályán.

A vetélkedőn nemcsak a versengésről szólt, hanem az évek során szerzett tudás és tapasztalat kamatoztatása mellett a csapatépítésről is. Az egyes parancsnokságok beosztott tűzoltói kötetlen formában találkozhattak, oszthatták meg egymással tapasztalataikat, és nem utolsó sorban eltölthettek egy kellemes napot egy kis versennyel megfűszerezve.

Az első napon Szekszárd, Dombóvár és Paks hivatásos tűzoltó-parancsnokságai (HTP), valamint az atomerőmű létesítményi tűzoltóságának (LÉT) tízfős csapatai versenyeztek. A megmérettetés négy feladatból állt. A horoglétra versenyt már szerdán megtartották Pakson.

A pénteki nap a 4x100 méteres váltófutással kezdődött. Az első versenyzőnek itt egy kisház tetején kellett átmásznia a startvonalnál magához vett létrával. A stafétát átadva a következő versenyző palánkmászással folytatta, a harmadik pedig a gerendán átmászva sugarat szerelt. Az utolsó versenyző a tálcatűz eloltása után ért célba. A második feladatban kismotorfecskendőt kellett szerelniük a tűzoltóknak és célba lőni azzal. Az utolsó versenyszám a 100 méteres egyéni akadálypálya volt. Ezúttal a versenyzőknek a palánk átmászása után egy gerendán kellett áthaladniuk, majd fecskendőt szereltek, természetesen futás közben.

A versenyt a közös ebédet követően az eredményhirdetés zárta, ahol dr. Puskás Imre, a Tolna Megyei Közgyűlés adta át az eredményekért járó okleveleket és kupákat.

Eredmények a dombóvári hivatásosok nézőpontjából:

  • 100 m-es akadálypálya egyéni: III. Zombori László tűzoltó őrmester (Dombóvár HTP)
  • 4 x 100 m-es váltófutás: II. Dombóvár HTP csapata
  • Kismotorfecskendő-szerelés: III. Dombóvár HTP
  • 100 m-es akadálypálya csapat: I. Dombóvár HTP
  • Csapat összetett végeredmény: I. PA Zrt. LÉT, II. Dombóvár HTP, III. Paks HTP, IV. Szekszárd HTP

Mivel a vetélkedő felmenő rendszerű, a megyei versenyen legjobban teljesítők a hónap végi országos megmérettetésen képviselik Tolna megyét, a tervek szerint válogatott csapatként.

A második napon az önkormányzati tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek összesen huszonnyolc csapata mérkőzött meg egymással 7x55 méteres váltófutásban, kismotoros- vagy gépjárműfecskendő szerelésben, földalatti és földfeletti tűzcsapszerelésben.

Az eredményhirdetésen a díjakat Tóth Ferenc Tolna Megyei Kormánymegbízott adta át kifejezve a kellemes hangulatú, jókedvű versengés miatt érzett örömét.

Eredmények a kurdi önkéntes tűzoltók szempontjából:

  • gépjárműfecskendő-szerelés felnőtt férfi kategória: I. Kurd ÖTE
  • földalatti tűzcsapszerelés ifjúsági férfi kategória: II. Kurd ÖTE

A vetélkedőről és az eredményekről részletesebben itt olvashat és nézhet meg képeket.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 03. 11:51, vasárnap | Helyi

Jubileumi amatőr tekeverseny szervezett a Dombóvári Spartacus Egyesület

A Dombóvári Spartacus Egyesület fennállásának 70. évfordulóját ünnepli 2022-ben, ebből az alkalomból írták ki a 70 éves jubileumi amatőr tekeversenyt.

2022. Július 01. 09:09, péntek | Helyi

Átadták a Semmelweis-napi elismeréseket

Semmelweis Ignác születésének 204. évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget a Dombóvári Szent Lukács Kórház vezetői és dolgozói a Szűz Mária Mater Dei kápolnában.

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 30. 08:14, csütörtök | Helyi

Jubileumi térzenére hívott a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar

Fennállásának 15. évfordulója alkalmából adott térzene koncertet a Kiszler András vezette zenekar.