Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2017. Augusztus 25. 23:53, péntek | Helyi
Forrás: http://www.dombomedia.hu

Dombóvári résztvevője is volt a FINA Masters Világbajnokságnak

Dombóvári résztvevője is volt a FINA Masters Világbajnokságnak

Egyetlen dombóvári résztvevője volt az augusztus 7. és 20. között Budapesten megrendezett 17. FINA Masters Világbajnokságnak.

Az 1969-ben született Horgos Szilárd hat esztendősen kezdett el úszni a Katona József utcai tanuszodában, majd 11 éven keresztül szorgalmasan edzett és eredményesen versenyzett. Addigi kedvenc sportjával azonban 1986-ban felhagyott és csak tavaly októberben ment le ismét a Farkas Attila Uszodába elsősorban némi túlsúlya miatt. Kezdetben hetente csak egyszer „szelte a habokat”, azonban amikor elhatározta azt, hogy megméretné magát a veterán úszók idei világbajnokságán, sűrítette a tréningeket és januártól minden héten háromszor csobbant vízbe. Hódmezővásárhelyen aztán megúszta az induláshoz szükséges szintidőt és akkortól még az addigiaknál is szorgalmasabban folytatta a felkészülést az augusztusi versenyre. Keresett és Szentesen talált is egy szeniorklubot, mely befogadta, így ez az akadály is elhárult a rajthoz állása elől.
A sprintszámokra koncentrált Horgos Szilárd, aki az augusztus 7. és 20. között lebonyolított 17. FINA Master Világbajnokság második, negyedik és ötödik napján volt érdekelt. Az 50 méteres gyorsúszásban 29 másodperc 83 századmásodpercet úszott, 100 méter gyorson 1 perc 8 másodperc 23 századmásodperccel csapott a célba, a szentesi 4 x 50 méteres vegyesváltó befejező embereként pedig „repülőrajttal” 50 méteres gyorsúszásban 28 másodperc 88 századmásodperces időt repesztett. Ezekkel a teljesítményekkel a különböző számokban korosztálya középmezőnyében végzett a dombóvári versenyző. Horgos Szilárd elégedett volt a formaidőzítésével és az eredményeivel, ugyanis valamennyi egyéni csúcsát sikerült megjavítania a legfontosabb megmérettetésen.

Címkék: úszás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.