Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Május 30. 22:16, hétfő | Helyi

Dombóvári gyermeknap: így telt a délután - képgalériával

Dombóvári gyermeknap: így telt a délután - képgalériával

Fúvószene, hastánc-, ugrókötél-, zumba-, társastánc- és aerobik-bemutatók, valamint zenés gyermekműsor szórakoztatta a Dombóvári Művelődési Ház gyermeknapi rendezvényén a kicsiket és a nagyokat május 29-én délután. Tombolasorsol

A város önkormányzata és más szponzorok támogatásával tető alá hozott nap délutánjának hangulatát az ezúttal éppen hiányzó Balaskó János szárnyai alatt működő középiskolás Swinges Fiúk igyekeztek megteremteni.

Őket a fűszoknyás kicsi lányokkal kezdő, majd felnőttekkel is kiálló, botokat és fátylakat bevető Amulett Hastánccsoport egzotikus műsorának első része követte. Amíg a hastáncosok pihentek, a Horváth Brigitta vezetésével gyakorló ugrókötelesek jelentkeztek nagyobbnál nagyobb kunsztokkal. Még mielőtt elköszöntek volna, önként vállalkozó gyerekek próbálhatták ki velük a kötélugrás alapjait.

A műsoruk második részében is nagy sikert arató hastáncosok a nemrég alakult Zumba Dance Company tagjainak adták át a terepet, akik bemutatták, hogyan is néz ki az, amikor különböző latin táncok lépései az aerobik elemeivel forrnak össze.

Tombolasorsolás szakította meg a műsort a Dombóvári Autós Club szervezésében. Sorszámozott B (mint Béla), A (mint Aladár), F (mint Ferenc) és kacsa (mint kacsa) jelű szelvények közül egyre-másra kerültek elő olyanok, amelyek különböző nyereményeket és értékes fődíjakat hoztak vásárlóiknak, egyben anyagi támogatást a helyi bölcsődének.

Visszatérve a „show-biz” világába, a Perfect Dance társastáncosai tartottak látványos, de az előző fellépőkénél konzervatívabb műfajúnak számító műsort. Utánuk hasonlóképpen cselekedtek a Dombóvári Aerobik Szabadidős Egyesület tagjai is. Először narancsszínű labdákkal jelentkeztek az ovisaik, majd az idősebbek tettek ki magukért.

A helyi fellépőket a háromfős Staféta együttes váltotta, egyben zárta le a napot a művelődési ház oldalbejáratánál. Dzsungelbuli című zenés gyermekműsorukba igyekeztek bevonni a közönséget is, bevetve ehhez barátjukat, Bobót, az óriásbáb-vízilovat. A siker nem maradt el.

Az utóbbi megállapítás folyamatosan igaz volt a csúcsforgalmat bonyolító légvárakra és trambulinokra is. Rengeteg gyermek és felnőtt szórakozott kitűnően ezen a napon, amelynek névadója, a Nap szinte zavartalanul, kedvére garázdálkodva mutathatta be sütőtudományát május 29-én.

A városi gyermeknap délutánját bemutató képgalériánk Szórakozó negyedünkben található, és a lenti fotóra kattintva megnyitható.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.