Városlista
2022. június 26, vasárnap - János

Hírek

2022. Június 20. 09:25, hétfő | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Dombóváron ülésezett a Tolna Megyei Mérnök Kamara

Dombóváron ülésezett a Tolna Megyei Mérnök Kamara

A Tolna Megyei Mérnök Kamara kihelyezett ülését Dombóváron tartotta meg június 14-én.

A testület megjelent tagjait és a vendégeket Pintér Szilárd polgármester köszöntötte. Majd a hivatalos események után a delegációt tájékoztatták a közeljövőben megvalósuló új beruházásokról. A Dombóvári Művelődési Házban megtekintették a Makovecz tér makettjét, majd ellátogattak a sportkomplexum megvalósulási helyszínére és a Szigeterdőben beszéltek a közösségi tér átalakításáról, bővítéséről.

Méltán büszkeséggel mutatta be Pintér Szilárd polgármester a tavaly elkészült, mérnöki szemmel is elismerésre méltó kertvárosi haranglábat, amely Csernyus Lőrinc Ybl Miklós-díjas építész tervei alapján épülhetett meg Dombóváron. Az eseményen jelen volt a Hajós Építész Iroda vezetője, Hajós Tibor is.

A tervező és szakértő mérnökök, valamint építészek szakmai kamaráiról szóló 1996. évi LVIII. törvény hatálybalépését követően országosan elsőként alakult meg Szekszárdon a régi Vármegyeházán 1996. november 7-én a Tolna Megyei Mérnöki Kamara 169 regisztrált taggal, mint köztestület, amelynek alapító elnöke Bohli Antal okl. építészmérnök volt.

Címkék: kamara

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 15:49, szombat | Helyi

A tehetség mindenkié

Kaposvár, Győr, Budapest, Szolnok, Zalaszentgrót, Pécs, Tamási, Segesd után Dombóváron nyílt meg a második „…Benned a létra” országos vándorkiállítás, az egy éves programsorozat zárórendezvényeként.

2022. Június 24. 23:43, péntek | Helyi

Országos koncertsorozat a Magyar Rádió Művészeti Együttesei előadásában

25 város és csaknem 100 fellépő csatlakozott a Zenélő Magyarország programsorozathoz. A Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek komolyzenei karavánja ismét házhoz viszi a legszebb klasszikus dallamokat.

2022. Június 24. 13:00, péntek | Helyi

Eredményesen szerepeltek a Dombóvári Judo Klub versenyzői

A Kaszó Regionális Rangsorversenyen vett részt a Dombóvári Judo Club június 12-én.

2022. Június 24. 09:00, péntek | Helyi

Dombóvár volt a házigazdája a Castrum Bene Egyesület 26. vándorgyűlésének

A háromnapos rendezvényt Feld István, az egyesület elnöke nyitotta meg.