Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Április 04. 23:53, hétfő | Helyi

Dombóváron kezdődött az országos kutyakiállítás-idény - képgalériával

Dombóváron kezdődött az országos kutyakiállítás-idény - képgalériával

Legutóbb 2008 őszén tartottak Országos CAC Kutyakiállítást a városban. Legalábbis idén április 3-áig, amikor is a Dombóvári Kutyás Egyesület élt a sikeres pályázás adta lehetőséggel, és megrendezte a 2011-es idény első ilyen jelle

A nyolc országból származó ebtulajdonosok összesen 696 kutyát regisztráltak a kiállításra, akik közül végül tízen voltak kénytelenek távol maradni. A hazai tenyésztők mellett Lengyelországból, Csehországból, Szlovéniából, Romániából, Szlovákiából, Ausztriából és Horvátországból is érkeztek nevezések.

A sok szép és érdekes kutya közül különlegességével kiemelkedett egy cimarron uruguayo, akit a vadászkutyák minősítésében indított külföldi gazdája. Ez a fajta annyira ritka idehaza, hogy eddig csupán néhányat törzskönyveztek nálunk. Lásd képünket alább.

Megkeresésünkre Gyenei Ferenc, a dombóvári rendezők vezetője elmondta, hogy a Magyar Ebtenyésztők Országos Szövetségének delegált képviselői kifejezetten elégedettek voltak a szervezéssel. - Ez persze nem lenne így, ha nincs a háttérben igazi összeszokott csapatmunka, amit csak köszönni tudok minden közreműködőnek. Persze van már tapasztalatunk bőven, hiszen ez volt a hatodik ilyen kiállítás, amelyet az én elnökségem idejében rendeztünk - tette hozzá a kutyások helyi elnöke. Szintén tőle tudtuk meg, hogy a dombóvári találkozó ázsióját növeli, hogy a környék nagyobb kutyakiállításaira, a Pécsen és Székesfehérváron sorra kerülőkre sem szoktak lényegesen több ebet nevezni a tulajdonosok.

A verseny eredménye tudtunkkal rövidesen felkerül a http://www.kennelclub.hu/dogshow/2011_hu.html oldalra.

Addig is figyelmükbe ajánljuk Szórakozó negyedünk gazdag képgalériáját, a lenti fotóra kattintva közvetlenül megnyitható.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.