Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Február 02. 10:40, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Dombóvárra riasztották a mobil labort

Dombóvárra riasztották a mobil labort

Dombóvárra riasztották a katasztrófavédelmi mobil labort vasárnap este.

A Katasztrófavédelmi Mobil Labort (KML) és a dombóvár hivatásos tűzoltókat riasztották vasárnap este Dombóvárra, ahol egy helyi lakos erős ammónia, klór szagot érzett otthonában. A KML a helyszínen több műszerrel is végzett méréseket, de veszélyes anyag jelenlétét nem tudta kimutatni a lakásban.

A KML káresethez vonuló készenléti állománya 3 fő, alaprendeltetése a veszélyes anyagok környezetbe kerülésével, kiszabadulásával járó súlyos balesetek megelőzése, valamint a már bekövetkezett veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés, illetve azok elhárítása. Ennek érdekében a káresetek helyszínein a lakosság és a környezet magas fokú védelme érdekében riasztási, tájékoztatási és beavatkozással kapcsolatos feladatokat lát el. Biológiai, sugárzó, különböző vegyi anyagokról információkat gyűjt, adatokat szolgáltat, méréseket végez, és ezzel segíti a tűzoltásban, műszaki mentésben résztvevő tűzoltói állományt és a káresemény felszámolásában segítséget nyújtó szerveket, mint például a mentőszolgálatot, rendőrséget, környezetvédelmi, népegészségügy hatóságot és egyéb karitatív szervezeteket a könnyebb, biztonságosabb beavatkozás érdekében. A veszélyes anyagok beazonosítására a KML gépjárműre rendszeresített különböző speciális, a mai elvárásoknak megfelelő, korszerű eszközök, felszerelések állnak rendelkezésre, amelyekkel a több éves gyakorlattal, tapasztalattal és szaktudással rendelkező katasztrófavédelmi mobil labor állománya a nap 24 órájában akár pár percen belül a káreset helyszínén beavatkozni képes. Nem utolsó sorban a civilizációs katasztrófák, mint például árvíz, szél-hóvihar, nukleáris baleset, nagymennyiségű veszélyes anyagok kikerülése a szabadba stb. veszélyhelyzetek felderítésében, azok felszámolásában működik közre.

A fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.