Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Április 13. 21:06, szerda | Helyi

DVMSE sporttelep: új bérlő, új korszak, érdekes fotók - képgalériával

DVMSE sporttelep: új bérlő, új korszak, érdekes fotók - képgalériával

A mai napon írták alá az illetékesek azt a bérleti szerződést, amely kimondja, hogy a DVMSE sporttelep az önkormányzat kezébe került, vagyis bérbe vette azt a MÁV Vagyonkezelő Zrt-től. Nemcsak beszámolunk az eseményről a kiadott sajtóan

Hírszerkesztőnk legutóbb március 6-án járt a DVMSE-n, és nem tudott ellenállni a vágynak, hogy le ne fotózzon általa érdekesnek talált részleteket és jeleneteket. A szerződéskötéssel kapcsolatos infókhoz ezekkel igyekszünk kedvet csinálni és nosztalgikus hangulatot teremteni. Ha megnézné képgalériánkra, kattintson a lenti képre. Amennyiben viszont rögtön a tényekre kíváncsi, gördítsen tovább.



Az önkormányzati választások után kezdődtek el a komolyabb tárgyalások a Gyenis Antal utca 18. sz. alatti sporttelep ügyében. Ekkor már nyilvánvalóvá vált, hogy a DVMSE csőd-közeli állapotba került - kezdte tájékoztatóját ma délután Szabó Loránd polgármester. A sportegyesület sorsa kihatással van a sporttelep további működtetésére is, ezért lépni kellett.

A polgármester hozzátette, az ingatlan fenntartására az önkormányzatnak évente megközelítőleg 20 millió forintot kell majd költenie, viszont amennyiben nem vette volna bérbe a sporttelepet a főként vasúti profillal bíró cégtől, azt be kellett volna zárni. Így pedig több száz fiatal sportoló kap esélyt az edzései lebonyolítására a területen, ahol egyébként az atléták, az asztaliteniszezők, a teniszezők, a kosárlabdázók és a bokszolók korábban is helyet kaptak.

Vannak még viták a sportközpont tulajdoni joga körül, de a polgármester szerint a DVMSE körüli felszámolás hamarosan remélhetőleg békésen lezajlik. Egy húszezer lakosú város sajnos két ekkora nagyságú komplexumot nem tud fenntartani, így fennáll annak a veszélye, hogy a Katona József utcai DFC-Spartacus sporttelep működésével is lesznek gondok.

Buzánszky Jenő - az Aranycsapat Dombóvárról elszármazott tagja - legutóbbi látogatása alkalmával kijelentette, hogy kiáll a vasutas sporttelep ügye mellett, hiszen az ő pályája is innen indult. A Nemzet Sportolójának jelölt Jenő bácsi azt szeretné, ha a telepet nemcsak bérelné a város, hanem ha az előbb-utóbb önkormányzati tulajdonba kerülhetne.

A bérleti szerződés másik aláírója Buzinkay Tamás a MÁV Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a Vasút által az elmúlt húsz évben kiépített hatalmas szociális hálója mára összeszűkült, így a cég már kevésbé tud koncentrálni a MÁV-hoz kötődő sportegyesületekre. Ezért a vezérigazgató úgy látja, jó kézbe került az ingatlan, amelyen először is állagmegóvást kell végezni. Viszont ezek a munkálatok viszonylag nem kerülnek túl sokba.

Várhatóan új beköltözője is lesz a sporttelepnek, a labdarúgás utánpótlás-nevelés csapata is itt fogja edzéseit megtartani. Amennyiben rendeződik a sporttelep területén található üzemi konyha sorsa, valamint az Apáczai Szakközépiskola kollégiumának átadásával adott lesz a magas szintű szálláshely-lehetőség, akár színvonalas edzőtáborok szervezése is elképzelhető lesz a jövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.