Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2022. Szeptember 15. 08:33, csütörtök | Belföld
Forrás: OMSZ

Egy buszsofőr és egy szolgálaton kívüli tűzoltó mentette meg egy idős férfi életét Baján

Egy buszsofőr és egy szolgálaton kívüli tűzoltó mentette meg egy idős férfi életét Baján

Minden előzetes panasz nélkül, egy buszmegálló mellett esett össze az a 85 év körüli férfi.

A földön fekvő beteget először egy buszsofőr vette észre munka közben, aki azonnal félreállt és mentőt hívott. A telefonos utasítások alapján megvizsgálta a beteget, aki már nem lélegzett, ezért a rutinos mentésirányító instrukciói szerint rögtön megkezdte az újraélesztést.

Ekkor egy szabadnapos tűzoltó is felfigyelt autójából az eseményekre és ő is a beteg segítségére sietett, így a buszvezetővel egymást váltva küzdöttek tovább a beteg életéért. Perceken belül helyszínre érkező mentősök emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u

2024. Június 14. 15:03, péntek | Belföld

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását pénteken a Nemzeti Választási Irodában (NVI).