Városlista
2022. december 2, péntek - Melinda

Hírek

2022. Szeptember 15. 08:33, csütörtök | Belföld
Forrás: OMSZ

Egy buszsofőr és egy szolgálaton kívüli tűzoltó mentette meg egy idős férfi életét Baján

Egy buszsofőr és egy szolgálaton kívüli tűzoltó mentette meg egy idős férfi életét Baján

Minden előzetes panasz nélkül, egy buszmegálló mellett esett össze az a 85 év körüli férfi.

A földön fekvő beteget először egy buszsofőr vette észre munka közben, aki azonnal félreállt és mentőt hívott. A telefonos utasítások alapján megvizsgálta a beteget, aki már nem lélegzett, ezért a rutinos mentésirányító instrukciói szerint rögtön megkezdte az újraélesztést.

Ekkor egy szabadnapos tűzoltó is felfigyelt autójából az eseményekre és ő is a beteg segítségére sietett, így a buszvezetővel egymást váltva küzdöttek tovább a beteg életéért. Perceken belül helyszínre érkező mentősök emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 02. 06:00, péntek | Belföld

Rezsitámogatást nyújt Kecskemét önkormányzata a rászorulóknak

Települési támogatást nyújt Kecskemét önkormányzata a lakossági átlagfogyasztást meghaladó gáz- vagy villanyáram költségeinek enyhítésére a rászorulóknak - tájékoztatta a település polgármestere az MTI-t csütörtökön.

2022. December 02. 06:00, péntek | Belföld

Társaikat terrorban tartó fiatalkorú lányokat ítéltek el Miskolcon

Három és fél év, valamint három év és két hónap szabadságvesztésre ítélt a Miskolci Törvényszék két fiatalkorú lányt, akik \"terrorban tartották\" a nevelőotthonukban lakó három társukat.

2022. December 01. 13:41, csütörtök | Belföld

Letartóztatásban a férfi, aki baltával fenyegette a rendőröket

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája mindenben egyetértett a nyomozó ügyészség letartóztatás elrendelésére irányuló indítványával.

2022. December 01. 13:33, csütörtök | Belföld

Balesetet okozott a sípályán, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják

A gondatlan bűncselekmény elkövetőjével, egy középkorú magyar férfival szemben a Gyöngyösi Járási Ügyészség emelt vádat a szlovák ügyészség által felajánlott büntetőeljárásban.