Városlista
2021. december 8, szerda - Mária

Hírek

2021. Szeptember 22. 08:24, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Egy év szünet után szervezték meg idén a Tűzkakas Diáktűzoltó Versenyt

Egy év szünet után szervezték meg idén a Tűzkakas Diáktűzoltó Versenyt

Ismét összemérhették tudásukat az általános iskolai diákok Kurdon.

Immár tizenhatodik alkalommal, töretlen lelkesedéssel, egy év szünet után szervezte meg idén a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a helyi általános iskola a Tűzkakas Diáktűzoltó Versenyt, melyre hat település tizennégy csapata nevezett. A csoportos foglalkozás alatt a résztvevő diákok játékos formában készülhettek fel egy esetleges veszélyhelyzetre, valamint sajátíthatták el a veszélyhelyzet idején tanúsítandó helyes magatartásformákat.

A hét „hazai” csapat mellett Bonyhádról, Gyönkről, Gyulajról, Kocsoláról, Kölesdről és Nagymányokról érkeztek még versenyen rajthoz álló tanulók.

A gyerekeket egy közös reggeli után Müller János polgármester köszöntötte, majd felkérte a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség elnökét, Gergelics Istvánt ura, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságról Bán Attila tű. ezredest és a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségről Szabó Jenő tű. ezredest, hogy üdvözöljék az iskolás csapatokat.

A bizonytalan időjárásra való tekintettel, a kurdiak önkéntes tűzoltói a torna- és színházteremben rendezték be a verseny állomásait. Az indulók az elméleti felkészültségüket a tűzoltó totó kitöltésénél, a koncentrációjukat és türelmüket tésztatorony építésénél tehették próbára. A mocsárjárás feladatot a bordásfalon lógva kellet teljesíteniük, továbbá a kötélmászásnál is jól jött a fizikai erőnlét. A gyorsaságra és ügyességre a már klasszikus macimentés állomásnál kellett a leginkább hagyatkozni. A szervezők nem csak a gyerekek tűzoltó szakmai ismereteire voltak kíváncsiak, a jövő nemzedéke egészségügyi tudását egy elméleti és két gyakorlati számban is bizonyíthatta.

A legkisebbek, a kurdi 4. osztályos csapat, a Tüzes Baglyok vihették haza a különdíjat. 2021-ben a fiúk küzdelmében a helyi Poroltók bizonyultak a legjobbnak, őket kevés ponttal lemaradva szintén a helyi Hűvös Hatos csapata követte a sorban, míg harmadik a gyulaji #Legjobbak csapata lett.

A lányoknál a dobogó felső fokára a bonyhádi Tűzrózsák csapata állhatott fel, második helyen a kurdi Sugarbaby, míg a bronzérmes helyen pedig a szintén helyi Csillagszórók csapata végzett.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton gratulál minden versenyzőnek!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 07. 11:11, kedd | Helyi

Minden óvodás kapott csomagot a Mikulástól

A tavalyi évhez hasonlóan Dombóvár Város Önkormányzata 600 ajándékcsomaggal készült és juttatta el a városban található öt óvodába.

2021. December 06. 14:33, hétfő | Helyi

REMÉNY - Advent második vasárnapja

Advent második vasárnapjához kötődve az egész hétvégén színes programok várták a kedves lakosságot és az érdeklődőket.

2021. December 04. 14:00, szombat | Helyi

Fekete Istvánról hallhattak az otthon lakói

A Kiss Ferenc Református Idős Otthon vendége volt Bodó Imre, a Fekete István Kulturális Egyesület elnöke, helytörténész, aki Fekete István író életéről és munkásságáról tartott előadást a lakóknak.

2021. December 03. 13:40, péntek | Helyi

25 éves a dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület

Tisztelt Olvasó! Egy rövid ismertetőt szeretnénk közreadni egyesületünk történetéről. A részletes megemlékezést a 2021. évi évkönyvünkben adjuk majd közre.