Városlista
2022. június 26, vasárnap - János

Hírek

2011. Január 12. 15:40, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

Egy gyereket is megzsarolt a dombóvári férfi

Egy gyereket is megzsarolt a dombóvári férfi

Hárman is áldozatul estek annak a dombóvári zsarolónak, akit január 11-én vettek őrizetbe a dombóvári nyomozók. A sértettek között van egy gyermek, egy fiatalkorú diák és egy fiatalember, akit tavaly november óta zsarolt a gyanúsított.

Egy bizalmi állásban dolgozó fiatal férfit először bántalmazással fenyegetett meg a zsaroló, majd azzal, hogy felkeresi a főnökét és azt mondja neki, hogy kábítószeres az alkalmazottja, sőt terjeszti is az „anyagot”.

A megzsarolt 26 éves fiatalember a fenyegetés hatására több alkalommal adott át öt-tízezer forintot a zsarolónak. Alig két hónap alatt összesen mintegy 100000 Ft-ot fizetett ki neki.

A nyomozás során kiderült, hogy nem a fiatalember volt az egyetlen, akitől megpróbált pénzt szerezni a 2010 nyarán hasonló bűncselekmény elkövetése miatt börtönbüntetésből szabadult férfi.

Egy fiatalkorú vidéki tanulót veréssel fenyegetett meg, és telefonjának átadására kényszerítette. A mobiltelefont később mindössze 5000 forintért eladta egy ismerősének. A fiatalkorú sértett a fenyegetés miatt napokig nem mert iskolába menni. Attól félt, hogy összetalálkozik az igen agresszív, gátlástalan ember hírében álló zsarolóval.

A harmadik áldozat egy 13 éves általános iskolás volt, akittanítás után,hazafelé menet az utcán szólított meg a gyanúsított. Tőle 15000 forintot követelt. Közölte vele, hogy amennyiben nem tesz eleget a követelésének másnap, akkor megveri. A gyermeket nagyon megviselte a fenyegetés.

A 20 éves, büntetett előéletű gyanúsítottat 2011. január 11-én, kedden, a délelőtti órákban szökés közben fogták el és állították elő a Dombóvári Rendőrkaptányság rendőrei. Egy gépkocsi rakterében rejtőzködött el, és vidéken élő rokonaihoz készült.

A három rendbeli zsarolás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatott férfi a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, vallomást nem tett. Előzetes letartóztatását a nyomozó hatóság kezdeményezte. Amennyiben beigazolódik, hogy ő volt az elkövető, a zsarolásért egytől ötévig terjedő szabadságvesztés szabható ki rá.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 15:49, szombat | Helyi

A tehetség mindenkié

Kaposvár, Győr, Budapest, Szolnok, Zalaszentgrót, Pécs, Tamási, Segesd után Dombóváron nyílt meg a második „…Benned a létra” országos vándorkiállítás, az egy éves programsorozat zárórendezvényeként.

2022. Június 24. 23:43, péntek | Helyi

Országos koncertsorozat a Magyar Rádió Művészeti Együttesei előadásában

25 város és csaknem 100 fellépő csatlakozott a Zenélő Magyarország programsorozathoz. A Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek komolyzenei karavánja ismét házhoz viszi a legszebb klasszikus dallamokat.

2022. Június 24. 13:00, péntek | Helyi

Eredményesen szerepeltek a Dombóvári Judo Klub versenyzői

A Kaszó Regionális Rangsorversenyen vett részt a Dombóvári Judo Club június 12-én.

2022. Június 24. 09:00, péntek | Helyi

Dombóvár volt a házigazdája a Castrum Bene Egyesület 26. vándorgyűlésének

A háromnapos rendezvényt Feld István, az egyesület elnöke nyitotta meg.