Városlista
2023. január 29, vasárnap - Adél

Hírek

2011. Január 12. 15:40, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

Egy gyereket is megzsarolt a dombóvári férfi

Egy gyereket is megzsarolt a dombóvári férfi

Hárman is áldozatul estek annak a dombóvári zsarolónak, akit január 11-én vettek őrizetbe a dombóvári nyomozók. A sértettek között van egy gyermek, egy fiatalkorú diák és egy fiatalember, akit tavaly november óta zsarolt a gyanúsított.

Egy bizalmi állásban dolgozó fiatal férfit először bántalmazással fenyegetett meg a zsaroló, majd azzal, hogy felkeresi a főnökét és azt mondja neki, hogy kábítószeres az alkalmazottja, sőt terjeszti is az „anyagot”.

A megzsarolt 26 éves fiatalember a fenyegetés hatására több alkalommal adott át öt-tízezer forintot a zsarolónak. Alig két hónap alatt összesen mintegy 100000 Ft-ot fizetett ki neki.

A nyomozás során kiderült, hogy nem a fiatalember volt az egyetlen, akitől megpróbált pénzt szerezni a 2010 nyarán hasonló bűncselekmény elkövetése miatt börtönbüntetésből szabadult férfi.

Egy fiatalkorú vidéki tanulót veréssel fenyegetett meg, és telefonjának átadására kényszerítette. A mobiltelefont később mindössze 5000 forintért eladta egy ismerősének. A fiatalkorú sértett a fenyegetés miatt napokig nem mert iskolába menni. Attól félt, hogy összetalálkozik az igen agresszív, gátlástalan ember hírében álló zsarolóval.

A harmadik áldozat egy 13 éves általános iskolás volt, akittanítás után,hazafelé menet az utcán szólított meg a gyanúsított. Tőle 15000 forintot követelt. Közölte vele, hogy amennyiben nem tesz eleget a követelésének másnap, akkor megveri. A gyermeket nagyon megviselte a fenyegetés.

A 20 éves, büntetett előéletű gyanúsítottat 2011. január 11-én, kedden, a délelőtti órákban szökés közben fogták el és állították elő a Dombóvári Rendőrkaptányság rendőrei. Egy gépkocsi rakterében rejtőzködött el, és vidéken élő rokonaihoz készült.

A három rendbeli zsarolás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatott férfi a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, vallomást nem tett. Előzetes letartóztatását a nyomozó hatóság kezdeményezte. Amennyiben beigazolódik, hogy ő volt az elkövető, a zsarolásért egytől ötévig terjedő szabadságvesztés szabható ki rá.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 27. 11:49, péntek | Helyi

Göllei szülőháza előtt emlékeztek Fekete István születésének 123. évfordulójára

Fekete István születésének 123. évfordulója alkalmából január 25-én a Helyi Értéktár Bizottság tagjai koszorúztak az író göllei szülőháza előtt álló bronz szobránál.

2023. Január 27. 11:36, péntek | Helyi

A Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum első ülését tartotta 2023-ban

Január 25-én ült össze és folytatta a megkezdett munkát a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) a Városháza Ujváry termében.

2023. Január 26. 14:33, csütörtök | Helyi

Gyászhír

Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Lukács Sándor volt MÁV dolgozó életének 65. évében elhunyt.

2023. Január 26. 08:00, csütörtök | Helyi

A dombóvári kertbarátok mindent megtettek a bőséges szőlőtermés érdekében

Az Éles Simon Kertbarát Egyesület leglelkesebb tagjai a Vince-napi hagyományok szerint három szőlőt látogattak meg, hogy a „Vince vesszők” állapotából megjósolják az idei termést.