Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Szeptember 17. 11:52, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI - fotó: illusztráció

Egyharmadával drágul a kötelezőbiztosítás díja

Egyharmadával drágul a kötelezőbiztosítás díja

Az év eleje óta 20-30 százalékkal drágultak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjak, amelyek tovább növekedhetnek – írta csütörtöki számában a Világgazdaság.

A lap a Netrisk alkuszcég indexe alapján arról számol be, hogy az átlagos éves díj megközelíti a 28 ezer forintot.

Ez 20-25 százalékkal magasabb, mint egy éve volt, és közel a duplája annak az összegnek, amelyet tavaly novemberben ajánlottak az autósoknak. Hozzáteszik, hogy az idén folyamatosan nőttek a tarifák, az év elején még 20 ezer forint alatt volt az átlagdíj, ami márciusban már 24 ezerre, júniusban pedig 26 ezerre emelkedett.

Tóth Sándor, a Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület (Köbe) ügyvezetője a lapnak arról beszélt, hogy a személyautóknál az üzemanyag-fogyasztás emelkedése és az ebből adódóan növekvő kárgyakoriság indokolja az áremelést. A teherautóknál a gépjárműsofőrök hiányából adódik a kárgyakoriság növekedése – tette hozzá.

Az ügyvezető úgy számolt, hogy a benzin árának csökkenése miatt az üzemanyag-fogyasztás várhatóan tovább emelkedik, ezért a személyautóknál további 5-10 százalékos díjemelés következhet be. A fuvarozói szektorban pedig újabb 20-30 százalékos tarifaemelkedést valószínűsített, mert a gépjárműsofőr-hiány felszámolása még évekig eltarthat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.