Városlista
2021. augusztus 5, csütörtök - Krisztina

Hírek

2016. December 03. 12:02, szombat | Belföld
Forrás: mti

Egyre népszerűbb az alternatív vitarendezés Magyarországon

Egyre népszerűbb az alternatív vitarendezés Magyarországon

Egyre népszerűbb az alternatív vitarendezés Magyarországon, a bírósági közvetítői eljárásról egyre többen tudnak, a Pénzügyi Békéltető Testülethez pedig öt év alatt 21 ezer igény érkezett

- hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában. Turcsánné Molnár Katalin, a Székesfehérvári Törvényszék elnöke a bírósági közvetítéssel kapcsolatban elmondta, mintegy 70 igazságszolgáltatási intézményben elérhető a szolgáltatás, mint az egyetlen bíróságon belüli alternatív vitarendezési módszer.

Hozzátette: ezt a szolgáltatást bizonyos esetekben nem lehet kérni, például apasági származás megállapítása, gondnokság alá helyezés, végrehajtási vagy sajtó-helyreigazítási perek, és korlátozottan kérhető házasság felbontása iránti perekben.

Elmondása szerint ez az eljárás olcsóbb is, mint a normál ügymenet, és egyre több pozitív visszajelzés érkezik a szolgáltatással kapcsolatban.

Sinkó Zsolt, a Pénzügyi Békéltető Testület hivatalvezetője azt mondta, a pénzügyi békéltetés iránti igényt az is jelzi, hogy öt év alatt 21 ezer esetben fordultak hozzájuk és az érdemben elbírált 14 ezer ügy 40 százaléka egyezséggel zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 05. 08:46, csütörtök | Belföld

Nevet kapott 16 magyar felfedezésű kisbolygó

Nevet kapott 16 magyar felfedezésű kisbolygó: többek között Ady Endre, Hamvas Béla, Erdős Pál, Kaffka Margit és Dévény Anna neve is felkerült az égi térképre.

2021. Augusztus 05. 08:19, csütörtök | Belföld

Heves zivatarok veszélye miatt másodfokú riasztást adtak ki

Zivatarveszély miatt másodfokú riasztást adott ki az ország középső és keleti részén több járásra az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel.

2021. Augusztus 05. 07:00, csütörtök | Belföld

Robbanószerarzenállal bukott le egy férfi

Letartóztattak egy férfit, aki kisebb robbanószerarzenált rejtegetett otthonában - tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék szerdán az MTI-t.

2021. Augusztus 05. 05:00, csütörtök | Belföld

Hidegfront érkezik, csapadékosra fordul az idő

Hidegfront vonul át az országon, ennek hatására csütörtökön sokfelé csapadékos, zivataros lesz az időjárás - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán Facebook-oldalán.