Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Április 11. 13:00, péntek | PR
Forrás: NAV, fotó: www.wikihow.com

Elektronikus fizetési könnyítési kérelmek benyújtása

Elektronikus fizetési könnyítési kérelmek benyújtása

Akik az adó- és járulékkötelezettségüket nem tudják egy összegben megfizetni, fizetési kedvezményt, fizetési könnyítést (azaz részletfizetést vagy fizetési halasztást), illetve mérséklést (elengedést) kérhetnek.

Akik az adó- és járulékkötelezettségüket nem tudják egy összegben megfizetni, fizetési kedvezményt, fizetési könnyítést (azaz részletfizetést vagy fizetési halasztást), illetve mérséklést (elengedést) kérhetnek.

Az elektronikus bevallásra kötelezettek fizetési könnyítési és adómérséklési kérelmüket kizárólag elektronikusan nyújthatják be. Ehhez rendelkezni kell Ügyfélkapuval. A papíron benyújtott kérelmeket az adóhivatal nem fogadhatja el, így a fizetési kedvezményre irányuló eljárás nem indulhat meg. Gazdálkodó szervezetek a kérelmüket a FAG01, magánszemélyek (egyéni vállalkozók) pedig a FAM01 számú űrlapon adhatják be.
A gazdálkodó szervezeteknek mellékletként be kell nyújtaniuk a gazdálkodási tevékenységet bemutató pénzügyi adatokat, munkaszerződéseket. A magánszemélyeknek pedig csatolniuk kell a velük közös háztartásban élők hozzájáruló nyilatkozatát is a FAMN01 nyomtatványon. Aki ezt elmulasztja, azt nyilatkozattételre szólítja fel az adóhivatal, melyet – ha kérelmét nem akarja módosítani – már csak papíron, postán lehet megtenni.

A kérelem jogszabályi ismertetővel, valamint a benyújtással kapcsolatos tudnivalók ismertetésével kezdődik, és csak a tájékoztató tartalmának megismeréséről és tudomásulvételéről szóló nyilatkozat jelölése után tölthető ki. A kérelem adattartalmának módosítására is van lehetőség (pl. a tartozás összege megváltozott, halasztás helyett részletet kér stb.) a „Fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló kérelmének módosításához” elnevezésű űrlap elektronikus benyújtásával. A kérelem visszavonása pedig a FAG01V, illetve a FAM01V számú nyomtatványon tehető meg.

Bővebb tájékoztatás kérhető telefonon a NAV Általános Tájékoztató Rendszerén a 06-40/42-42-42-es számon, valamint a NAV ügyfélszolgálatain. A legfontosabb tudnivalók a hivatal honlapján a www.nav.gov.hu-n is megtalálhatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.