Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Június 04. 09:49, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elhalasztják az MNB-törvény végszavazását

Elhalasztják az MNB-törvény végszavazását

A pénteken 307 forintra ugró euró megfagyaszthatta a levegőt kormányzati szinten is. A korábbi várakozásokkal szemben ugyanis nem tartják meg az Országgyűlésben a jegybanktörvény módosításáról szóló törvény zárószavazását.

Ezt egyébként az EU/IMF tárgyalásokért felelős új miniszter, Varga Mihály kifejezett kérésére halasztották el, de jól jelzi, hogy szinte napról-napra alakul a pénzügyi és jogi frontvonal a magyar és a külföldi tárgyalódelegáció között. Egyelőre – vélhetően – informális csatornákon keresztül.

A több hónapos kötéltánc egy újabb állomása az volt, amikor múlt héten az Európai Központi Bank jelezte, az újabb módosítások sem oldanák fel szerinte az MNB függetlenségével kapcsolatos aggályokat. Előzetesen arra számított mindenki, hogy már júniusban elkezdődhetnek a hivatalos tárgyalások a magyar és a nemzetközi delegáció között. Úgy tűnik, hogy Varga Mihály színre lépésével ennek az esélyei határozottan javultak.

Címkék: euró, mnb

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.