Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2012. Június 04. 09:49, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elhalasztják az MNB-törvény végszavazását

Elhalasztják az MNB-törvény végszavazását

A pénteken 307 forintra ugró euró megfagyaszthatta a levegőt kormányzati szinten is. A korábbi várakozásokkal szemben ugyanis nem tartják meg az Országgyűlésben a jegybanktörvény módosításáról szóló törvény zárószavazását.

Ezt egyébként az EU/IMF tárgyalásokért felelős új miniszter, Varga Mihály kifejezett kérésére halasztották el, de jól jelzi, hogy szinte napról-napra alakul a pénzügyi és jogi frontvonal a magyar és a külföldi tárgyalódelegáció között. Egyelőre – vélhetően – informális csatornákon keresztül.

A több hónapos kötéltánc egy újabb állomása az volt, amikor múlt héten az Európai Központi Bank jelezte, az újabb módosítások sem oldanák fel szerinte az MNB függetlenségével kapcsolatos aggályokat. Előzetesen arra számított mindenki, hogy már júniusban elkezdődhetnek a hivatalos tárgyalások a magyar és a nemzetközi delegáció között. Úgy tűnik, hogy Varga Mihály színre lépésével ennek az esélyei határozottan javultak.

Címkék: euró, mnb

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:38, kedd | Belföld

Katasztrófavédelem: 85 ezer hektárom irtják a héten a szúnyogokat

A héten 85 ezer hektárnyi területen irtják a szúnyogokat a szakemberek - tájékoztatta a szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden az MTI-t.

2023. Május 30. 13:30, kedd | Belföld

A NATO elítéli a KFOR-csapatok elleni támadásokat Észak-Koszovóban

A NATO vasárnap este kiadott sajtóközleményében elítélte a parancsnoksága alatt működő koszovói békefenntartó erő, a KFOR katonái ellen elkövetett provokálatlan támadásokat Észak-Koszovóban, amely során több katona megsebesült.

2023. Május 30. 13:24, kedd | Belföld

Költségvetés 2024 - Jövőre is brutális összeget költ a kormány a rezsivédelemre

Benyújtották a parlamentnek a 2024-es költségvetési törvényjavaslatot, amely a védelem költségvetése lesz - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Budapesten az Országházban.

2023. Május 30. 10:56, kedd | Belföld

Rendőrökre támadtak a gyámügyintézés során - Videó