Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Május 09. 15:37, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Éljen a polgári védelmi szervezetbe való önként jelentkezés előnyeivel!

Éljen a polgári védelmi szervezetbe való önként jelentkezés előnyeivel!

Bár szűkebb hazánkban – Tolna megyében – katasztrófahelyzetek ritkán alakulnak ki, de azok bekövetkezésének lehetőségét nem zárhatjuk ki teljesen.

A természet erőivel szemben minden település kiszolgáltatott helyzetben van, szélvihar, felhőszakadás, rendkívüli havazás sajnos nálunk is bármikor bekövetkezhet - mint ahogy azt az elmúlt időszak eseményei is jól példázzák. A települését érintő veszélyeztető hatások kivédésében, a bajba jutott emberek megsegítésében, a károk mielőbbi felszámolásában Önre is szükség van! Holnap talán az Ön otthonát, anyagi javait, családtagjait kell menteni, védeni. A hivatásos katasztrófavédelmi szervek mellett a polgári védelmi szervezetek segítenek Önnek, hozzátartozóinak, embertársainak a bajok leküzdésében. Éljen a lehetőséggel, hogy jót tehessen Önmagáért és másokért!

Jelentkezzen Ön is önkéntes mentőszervezetbe, a Gemenc Önkéntes Mentőcsoportba, vagy az idei évben megalakuló járási mentőcsoportokba!

A települési önkormányzatok jogszabályi kötelezettségüknél fogva a korábbiakban megalakított polgári védelmi szervezetek újjászervezését végzik. Így a polgári védelmi szervezetekbe beosztható minden nagykorú magyar állampolgár, aki nem rendelkezik a törvény adta mentességi feltételekkel. A polgári védelmi szervezet tagja határozattal kiképzésre és gyakorlatra osztható be, valamint polgári védelmi feladatok ellátására, szolgálatteljesítésre kötelezhető. A mentességgel nem rendelkező személyeket a polgármester határozat osztja be – kötelező érvénnyel! – a polgári védelmi szervezet személyi állományába. Ebben az esetben a beosztott személynek nem áll módjában a beosztási feltételeket befolyásolni. Erre csak önként jelentkezés esetén van lehetőség.

A polgári védelmi szervezetbe való önként jelentkezés számos előnnyel jár:

  • Az önkéntes maga választhatja meg, hogy határozatlan, vagy határozott (mettől – meddig tartó) időtartamban vállalja a szolgálatot.
  • Az önkéntes maga választhatja meg (egyéni képességei és iskolai, szakmai végzettsége figyelembe vétele mellett), hogy területi, vagy települési rendeltetésű szervezetben kívánja teljesíteni a szolgálatot.
  • Az önkéntes maga választhatja meg melyik szervezeti egységben (infokommunikációs egység, lakosságvédelmi egység, egészségügyi egység, logisztikai egység, műszaki egység) kívánja teljesíteni a szolgálatot.
  • Az önkéntes maga választhatja meg, hogy katasztrófaveszély és veszélyhelyzet idején történő alkalmazása esetén milyen egyéb teljesíthető feltételeket támaszt.

Gondolja meg! Lehetséges, hogy már a közeljövőben Önt is kötelező jelleggel beosztják a polgári védelmi szervezetek valamelyikébe.

Éljen a polgári védelmi szervezetbe való önként jelentkezés előnyeivel!

Ha kérdése van, a Polgármesteri Hivatalhoz, az illetékes Katasztrófavédelmi Kirendeltséghez, katasztrófavédelmi megbízotthoz vagy közbiztonsági referenshez fordulhat!

Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.