Városlista
2023. február 5, vasárnap - Ágota

Hírek

2011. Február 10. 20:40, csütörtök | Helyi

Elkapták a gázspray-vel elűzött ékszerbolti rablót és társait

Elkapták a gázspray-vel elűzött ékszerbolti rablót és társait

A Tolna megyei bűnügyi nyomozóknak sikerült ma begyűjteniük a január 21-i dombóvári ékszerbolti rabláskísérlet elkövetőit. Munkatársunk a megyei rendőr-főkapitányságtól kapott információk alapján számol be a történtekről.

Az ominózus pénteki napon 14:30-kor futott be egy hívás a Dombóvári Rendőrkapitányságra, hogy nem sokkal korábban megpróbálták kirabolni az egyik helyi ékszerboltot. Egy, fejére álarcot és kabátjának kapucniját húzó alak fegyvernek látszó tárggyal próbálta rákényszeríteni az eladót, hogy tegye a pénzt és az ékszert a pultra dobott táskájába. De a boltos nem ijedt meg, gázspray-t villantott, és lefújta vele a támadóját, aki erre fogta magát és dolga végezetlenül elmenekült.

Később kiderült, hogy a delikvens nem egyedül akarta megcsinálni a balhét. Az üzletben az eladóval éppen ékszereket nézegető két dombóvári egyén is benne volt a dologban. Megpróbálták lekötni a boltos figyelmét, aztán elillantak, még mielőtt előkerült volna a spray.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói előbb azonosították a banda tagjait, majd egy mai házkutatáskor előkerítettek tőlük egy pisztolyt és egy pár fekete kesztyűt. A rabláskísérletnél használták őket.

Négy gyanúsítottat állítottak elő a rendőrök. Közülük egy férfit és kettő nőt a bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt bent is tartottak. Most pedig azon vannak, hogy a Tolna Megyei Főügyészségnél elérjék a három feltételezett gaztevő előzetes letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 04. 11:48, szombat | Helyi

Takács Istvánné, Nyári Éva és a Dombóvári Székely Kör vehetett át elismerést

A hagyományos civilek napi ünnepségét február 2-án tartotta a több mint száz szervezetet számláló közösség Dombóváron.

2023. Február 03. 08:00, péntek | Helyi

Hidraulikus szerelőkosaras jármű bérelhető gépkezelővel

Korszerű, 18 méter emelőmagasságú, könnyített, teleszkópos gémmel és elforgatható kosárral rendelkező gépkocsi kölcsönözhető.

2023. Február 02. 10:42, csütörtök | Helyi

Az álmaiért úszott egészen Amerikáig

Bévárdi Zsófi egyik nagy álma teljesült 2019-ben, amikor a középiskola elvégzése után, tehetséges úszóként sikerült amerikai egyetemen, a nyugat-virginiai Fairmont State University pszichológia szakára felvételt nyernie.

2023. Február 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Petőfi 200 szavalóverseny Tolnában

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Tolna Vármegyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat kétfordulós szavalóversenyt hirdet