Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2011. Február 10. 20:40, csütörtök | Helyi

Elkapták a gázspray-vel elűzött ékszerbolti rablót és társait

Elkapták a gázspray-vel elűzött ékszerbolti rablót és társait

A Tolna megyei bűnügyi nyomozóknak sikerült ma begyűjteniük a január 21-i dombóvári ékszerbolti rabláskísérlet elkövetőit. Munkatársunk a megyei rendőr-főkapitányságtól kapott információk alapján számol be a történtekről.

Az ominózus pénteki napon 14:30-kor futott be egy hívás a Dombóvári Rendőrkapitányságra, hogy nem sokkal korábban megpróbálták kirabolni az egyik helyi ékszerboltot. Egy, fejére álarcot és kabátjának kapucniját húzó alak fegyvernek látszó tárggyal próbálta rákényszeríteni az eladót, hogy tegye a pénzt és az ékszert a pultra dobott táskájába. De a boltos nem ijedt meg, gázspray-t villantott, és lefújta vele a támadóját, aki erre fogta magát és dolga végezetlenül elmenekült.

Később kiderült, hogy a delikvens nem egyedül akarta megcsinálni a balhét. Az üzletben az eladóval éppen ékszereket nézegető két dombóvári egyén is benne volt a dologban. Megpróbálták lekötni a boltos figyelmét, aztán elillantak, még mielőtt előkerült volna a spray.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói előbb azonosították a banda tagjait, majd egy mai házkutatáskor előkerítettek tőlük egy pisztolyt és egy pár fekete kesztyűt. A rabláskísérletnél használták őket.

Négy gyanúsítottat állítottak elő a rendőrök. Közülük egy férfit és kettő nőt a bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt bent is tartottak. Most pedig azon vannak, hogy a Tolna Megyei Főügyészségnél elérjék a három feltételezett gaztevő előzetes letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 01. 16:34, péntek | Helyi

Az adventi időszak veszélyei

Az adventi időszak az ünnepi készülődés időszaka, viszont ha nem figyelünk, könnyen a tűzoltókra várakozás időszaka lehet belőle.

2023. November 30. 13:35, csütörtök | Helyi

A hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

November hónap műtárgyának Fekete István íróról készült fényképet választottuk.

2023. November 29. 15:05, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2023. November 28. 14:24, kedd | Helyi

30 éves a Dombóvári Ózon Asztma Egyesület

A Dombóvári Ózon Asztma Egyesület jubileumi emléknapján dr. Magda Tamás tüdőbelgyógyász főorvos tiszteletére emlékhely avatásra is sor került.