Városlista
2022. május 22, vasárnap - Júlia, Rita

Hírek

2022. Május 03. 09:29, kedd | Helyi

Először rendezték meg a Civil Majálist a vásártéren hagyományteremtő céllal

Először rendezték meg a Civil Majálist a vásártéren hagyományteremtő céllal

A Civil Majális változatos és tartalmas programokkal telt a dombóvári fellépőknek és szervezeteknek köszönhetően szombaton. A rendezvényt Hosszú Sándor Gergely, a Civil Szövetség elnöke nyitotta meg.

Rendkívül jó hangulatban húsz csapat részvételével főzőversenyen mutathatták meg tudásukat a civil szervezetek a délelőtt folyamán. A négytagú zsűrinek igen nehéz dolga volt, hiszen mind az ételek ízével, állagával, színével elégedettek voltak az összes csapat esetében és a tálalásban, kreativitásban is nagy volt a verseny. A díjakat Pintér Szilárd polgármesterrel Tóth Zoltán Civil Tanácsnok és Hosszú Sándor Gergely, a Civil Szövetség elnöke adták át.

Végül a vándorkupát a Tolna Megyei Civil Közösség Szolgáltató Központ vehette át, a vendégek pincepörköltet főztek és kihangsúlyozták, hogy nagyon jól érezték magukat Dombóváron. A második az Életfa Nagycsaládos Egyesület 2. számú csapata, a harmadik holtversenyben a Dombóvári Székely Kör és Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete Dombóvár lett Bank István, Cser Zoltán, F. Bodó Imre és Pintér Szilárd polgármester bírálata alapján.

A Civil Majális változatos és tartalmas programokkal telt a dombóvári fellépőknek és szervezeteknek köszönhetően szombaton. A rendezvényt Hosszú Sándor Gergely, a Civil Szövetség elnöke nyitotta meg. Majd a délelőtt folyamán a Dombóvári Kutyás Egyesület tartott bemutatót. Az első körben agility pályán mutatták meg a modern kutyasport szépségeit, majd az alapvető képzési, nevelési szabályok kerültek előtérbe. Nagyon sok érdeklődő vette körül a pályát és nézték végig a programot.

A színpadon 13 órától váltották egymást a fellépők. Balaskó János vezetésével a Dombóvári Zenész Egyesület kezdte meg a sort, majd Pápai László tanítványával, Kintner Ádámmal pörgette fel a hangulatot. A Kapos Táncegyüttes két produkcióval, a Dombóvári Kötélugró Egyesület dinamikus programjukkal fokozták a tempót. A kulturális részt Stifter Balázs és Szabó Linda zárta könnyed magyar slágerekkel.

A Majálison találtak szórakozási lehetőségeket a gyerekek is, a szervezők számos lehetőséget biztosítottak az aktív kikapcsolódásra. Délelőtt tűzoltóautó és rendőrautó, valamint fegyverbemutató várta az érdeklődőket, de légvár, trambulin, illetve arcfestés, kézművesfoglalkozás is rendelkezésükre állt. Mindezek mellett egész nap körhinta, dodgem, kisvonat várta a kisebbeket. A Dombóvári Viharmarmadár Önkéntes Egyesület ismét gondolt a gyerekekre és lekváros, illetve kakaós palacsintát sütött a kedvükre.

Címkék: civil szervezet

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 20. 08:46, péntek | Helyi

Terv szerint halad a Színforgó felújítása

Ismét felkereste Keserü Ilona Kossuth-díjas festőművésznő és Wiedmer-Balipap Zsuzsa a restaurátorokat, akik a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában található alkotást, a Színforgót újítják fel.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 19. 08:40, csütörtök | Helyi

Megújult Nepomuki Szent János szobra

Május 16. - Nepomuki Szent János napja. Megújult az ismeretlen ismerős szobor, melyet mindenki ismer, de kevesen állnak meg előtte...