Városlista
2023. június 7, szerda - Róbert

Hírek

2022. Május 03. 09:29, kedd | Helyi

Először rendezték meg a Civil Majálist a vásártéren hagyományteremtő céllal

Először rendezték meg a Civil Majálist a vásártéren hagyományteremtő céllal

A Civil Majális változatos és tartalmas programokkal telt a dombóvári fellépőknek és szervezeteknek köszönhetően szombaton. A rendezvényt Hosszú Sándor Gergely, a Civil Szövetség elnöke nyitotta meg.

Rendkívül jó hangulatban húsz csapat részvételével főzőversenyen mutathatták meg tudásukat a civil szervezetek a délelőtt folyamán. A négytagú zsűrinek igen nehéz dolga volt, hiszen mind az ételek ízével, állagával, színével elégedettek voltak az összes csapat esetében és a tálalásban, kreativitásban is nagy volt a verseny. A díjakat Pintér Szilárd polgármesterrel Tóth Zoltán Civil Tanácsnok és Hosszú Sándor Gergely, a Civil Szövetség elnöke adták át.

Végül a vándorkupát a Tolna Megyei Civil Közösség Szolgáltató Központ vehette át, a vendégek pincepörköltet főztek és kihangsúlyozták, hogy nagyon jól érezték magukat Dombóváron. A második az Életfa Nagycsaládos Egyesület 2. számú csapata, a harmadik holtversenyben a Dombóvári Székely Kör és Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete Dombóvár lett Bank István, Cser Zoltán, F. Bodó Imre és Pintér Szilárd polgármester bírálata alapján.

A Civil Majális változatos és tartalmas programokkal telt a dombóvári fellépőknek és szervezeteknek köszönhetően szombaton. A rendezvényt Hosszú Sándor Gergely, a Civil Szövetség elnöke nyitotta meg. Majd a délelőtt folyamán a Dombóvári Kutyás Egyesület tartott bemutatót. Az első körben agility pályán mutatták meg a modern kutyasport szépségeit, majd az alapvető képzési, nevelési szabályok kerültek előtérbe. Nagyon sok érdeklődő vette körül a pályát és nézték végig a programot.

A színpadon 13 órától váltották egymást a fellépők. Balaskó János vezetésével a Dombóvári Zenész Egyesület kezdte meg a sort, majd Pápai László tanítványával, Kintner Ádámmal pörgette fel a hangulatot. A Kapos Táncegyüttes két produkcióval, a Dombóvári Kötélugró Egyesület dinamikus programjukkal fokozták a tempót. A kulturális részt Stifter Balázs és Szabó Linda zárta könnyed magyar slágerekkel.

A Majálison találtak szórakozási lehetőségeket a gyerekek is, a szervezők számos lehetőséget biztosítottak az aktív kikapcsolódásra. Délelőtt tűzoltóautó és rendőrautó, valamint fegyverbemutató várta az érdeklődőket, de légvár, trambulin, illetve arcfestés, kézművesfoglalkozás is rendelkezésükre állt. Mindezek mellett egész nap körhinta, dodgem, kisvonat várta a kisebbeket. A Dombóvári Viharmarmadár Önkéntes Egyesület ismét gondolt a gyerekekre és lekváros, illetve kakaós palacsintát sütött a kedvükre.

Címkék: civil szervezet

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 07. 10:11, szerda | Helyi

Gigantikus Garázsvásár 2.0

Dombóvár Gunarasi u. 3. Nyitva: Június 9. péntek 8–17-ig, június 10. szombat 8–13-ig, június 12. hétfő 8–16-ig.

2023. Június 06. 16:25, kedd | Helyi

Újabb sikeres versenyt teljesítettek a karatesuli versenyzői

2023. június 3-án tartották a IX. Heves Kupa Országos Karate Bajnokságot, melyen 8 stílusszervezetből, 32 egyesület 276 versenyzője mérhette össze karatetudását.

2023. Június 05. 13:53, hétfő | Helyi

Zöld sört mutattak be a dombóvári eszperantisták

Az eszperantó színe a zöld (eszperantócsillag, eszperantó zászló, eszperantó jubileumi szimbólum). A dombóvári eszperantisták ezzel a gesztussal próbálják ismertebbé tenni az eszperantót, nemcsak Dombóváron.

2023. Június 04. 09:37, vasárnap | Helyi

Több mint hétezer résztvevővel zárult a Kihívás Napja Dombóváron

Az oktatási, nevelési intézmények, sport- és civil szervezetek is aktív részesei voltak az eseménynek.