Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2023. Augusztus 10. 09:09, csütörtök | Életmód

Emberéleteket mentettek a magyar katonák Szlovéniában - Videó

Emberéleteket mentettek a magyar katonák Szlovéniában - Videó

A Magyar Honvédség két H145-ös helikoptere kirepült Szlovéniába, hogy az elmúlt időszak egyik legnagyobb természeti katasztrófája utáni mentési munkálatokat segítse

A magyar honvédség helikoptere segélyszállítmányt vitt a katasztrófa sújtotta országba, valamint a mentésben is részt vesz.

Az alábbi videó akkor készült, amikor a helikopter két személyt, egy 75 éves beteg férfit és kísérőjét emelte ki egy megáradt folyó által elzárt területről. A kimenekítés célja az volt, hogy a beteg személyt a helikopterrel a kiemelés helyétől körülbelül 3 km-re lévő település központjába szállítsa, ahol egészségügyi ellátásban részesülhet - írja az Index.

Címkék: mentés, szlovénia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 16:17, hétfő | Életmód

A francia parlament megkezdte a halálba segítés legalizálásáról szóló törvénytervezet vitáját

A francia parlament megkezdte hétfőn a halálba segítés szigorú feltételek melletti legalizálásáról szóló törvénytervezet vitáját.

2024. Május 26. 09:01, vasárnap | Életmód

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül ÁGOTA Falván

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül gyermeknap alkalmából az ÁGOTA Bács-Kiskun vármegyei rendezvényhelyszínén, ÁGOTA Falván, Tass-Alsószenttamáson

2024. Május 25. 08:16, szombat | Életmód

Két magyar Trófea-díj a világ egyik legnagyobb borversenyén

Két magyar bor, a somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en.

2024. Május 25. 08:05, szombat | Életmód

Ováció fogadta az Iránból elmenekült rendezőt és filmjét a fesztiválon

Ováció fogadta az Iránban börtönbüntetésre ítélt és onnan elmenekült neves filmrendezőt, Mohammad Raszulofot és filmjét péntek este a 77. Nemzetközi Cannes-i Filmfesztiválon.