Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

Pénteken csaknem 60 helyen alakult ki forgószél, a legsúlyosabbak a Nebraska állambeli Omaha közelében, és az iowai Minden városában. Az amerikai meteorológiai szolgálat előzetesen mintegy 100 tornádóriasztást adott ki, ez volt idén a legviharosabb nap.

Omaha közelében egy tornádó részben összedöntött egy üzemépületet, amelyben 70 dolgozó rekedt. A mentőegységek mindenkit kimentettek, és a jelentések szerint néhány embert kellett ellátni kisebb sérülésekkel. A térségben összességében mintegy 12 ember kellett kórházban ellátni a viharok miatt szerzett sérülésekkel - számoltak be a hatóságok.

Nebraska állam kormányzója szombaton a katasztrófa sújtotta területre utazik.

A szomszédos Iowa államban Minden kisvárosban okozta a legsúlyosabb károkat a tornádó, ahol a helyi hatóságok szerint 30-40 lakóház teljesen megsemmisült. Iowa állam kormányzója szombaton a 15 településből álló megyét katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította, ami forrásokat tesz elérhetővé a károk felszámolására és újjáépítésre.

Szombatra az Egyesült Államok teljes középső sávjára, mintegy 55 millió ember lakóhelyére adtak ki figyelmeztetést újabb viharok veszélye miatt Texastól egészen a Nagy-Tavak vidékéig. Újabb tornádók kialakulásának esélye Texas és Oklahoma államokban a legnagyobb.

Fotó: Youtube

Címkék: tornádó, USA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 07:54, szerda | Külföld

Az EU tűzoltó helikopterekkel és repülőgépekkel segíti az észak-macedóniai és bulgáriai erdőtüzek oltását

Észak-Macedónia és Bulgária kérésére az Európai Unió tagországi felajánlások által tűzoltó repülőgépekkel és helikopterekkel segíti az erdőtüzek elleni küzdelmet - közölte az Európai Bizottság kedden.

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.